fbpx

6 methodes om tot rust te komen door dieren

Heb jij wel eens nagedacht om geiten te gebruiken tijdens je yoga-sessie? Of heb je voor je eigen ontspanning wel eens een varken gemasseerd? Dieren kunnen ons op verschillende manieren helemaal tot rust brengen. In dit artikel kun je inspiratie vinden om jezelf ook een beetje te verwennen op Dierendag door samen helemaal zen te worden!

Wandelen met alpaca’s

Alpaca’s zijn tegenwoordig ontzettend populair! Logisch ook, want wie is nou niet fan van zo’n schattige bol wol? Veel alpacaboerderijen bieden de mogelijkheid om de prachtige beesten te bezoeken en te knuffelen. Het is zelfs mogelijk om een high-tea te hebben tussen de alpaca’s!

Maar, als je écht tot rust wilt komen, kun je ook gaan wandelen met alpaca’s. Op de eerste plaats is het natuurlijk superleuk om de dieren te zien genieten in de vrije natuur. Alpaca’s vinden het geweldig om uitgelaten te worden. Ten tweede dwingen de beesten je om tot rust te komen en de spanningen van het dagelijkse leven los te laten, omdat ze stress goed aanvoelen. Wanneer ze spanning voelen, vertikken ze het namelijk om mee te lopen.

Geitenyoga

Het is geen geheim dat yoga je innerlijke rust en ontspanning geeft, maar wist je ook dat geiten datzelfde effect hebben? Hoe leuk is het om die twee te combineren in geitenyoga? Ja, het bestaat echt! Dankzij schattige, kleine geitjes die vrolijk rondspringen, maken wij oxytocine aan. Dat wordt ook wel het ‘geluks- of knuffelhormoon’ genoemd en zorgt voor meer rust, minder stress en een groter gevoel van verbondenheid.

Paardenyoga

Het is ook mogelijk om met paarden yoga uit te voeren. Vooral voor bewustwording is dat een goede optie! Paarden zijn goede spiegels; zij voelen precies aan of je relaxed bent of juist niet. Je wordt verplicht om heel bewust bezig te zijn met je eigen ontspanning. Met behulp van paardenyoga kun je dus veel leren over jezelf, wat je weer kunt toepassen op het dagelijkse leven

Mediteren met katten of honden

Gemakkelijk voor in de huiskamer: mediteren met katten en honden. Van huisdieren kunnen we veel leren als het gaat om ontspannen en in het hier en nu komen. Een hond of kat blijft niet op je schoot zitten als je gespannen bent. Ze geven pas hun aandacht als ze volledige rust bij je voelen. Door je volle aandacht aan je huisdier te geven, maak je je hoofd leeg. Daarnaast is het ontzettend fijn om je op zo’n rustgevende manier één te voelen met je viervoeter.

Varkensmassage

Heb je er ooit aan gedacht om een varken te masseren? Nee? Snel doen dus, want het maakt je helemaal zen. Hoe? Een varken is van zichzelf erg neurotisch en zenuwachtig. Door het beest te masseren en rustiger te zien worden, word je zelf ook kalm. Daardoor voel je je helemaal verbonden met het varken.

Koe-knuffelen

Trek je overall en rubberen laarzen maar aan en ga koe-knuffelen! De regelmatige, diepe ademhaling en de lage hartslag van een koe werken ontspannend op mensen. Voor de koe zelf is het ook ontzettend fijn, blijkt uit een studie van Frontiers in Psychology. De beesten vinden het heerlijk wanneer ze geaaid worden en een zachte stem horen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF