fbpx

5x zo blijf je ook op vakantie yoga oefeningen doen

Ben je net zo lekker bezig met je wekelijkse of dagelijkse yoga practice, breekt de vakantieperiode aan… Je favoriete yogaschool biedt tijdelijk geen lessen meer aan of je gaat er zelf even lekker tussenuit. Hoe zorg je er in deze periode nou voor dat je tóch gemotiveerd blijft en je je benodigde portie yoga krijgt? Gelukkig zijn er een aantal trucjes om ook op vakantie yoga oefeningen te blijven doen.

Deze 5 tips gaan je daar zeker bij helpen!

1. Maak slim gebruik van de omstandigheden

Reis je met het vliegtuig? Dan is dat een uitgelezen kans om eens in alle rust en zonder afleiding te mediteren! Download één van de vele (gratis) meditatie apps op je telefoon, zorg voor een comfortabele outfit en ga voor een ultiem zen-momentje voor jezelf.

En welke yogahoudingen kun je allemaal zittend in de auto of het vliegtuig doen? Dat zijn er een heleboel! Ter inspiratie: een zittende variant van de Kat/Koe, een zittende Adelaar, Enkel-tot-knie-houding (Fire Log), Koeienkop-armen en de zittende Duif. Zo wordt ook het lange wachten op het vliegveld of een saaie, lange busrit ineens een yogakans!

2. Zorg voor een travel mat

Het is inderdaad wat lastig en onhandig reizen met zo’n grote yogamat in je koffer of backpack, maar daar is dan ook iets op bedacht! De meeste merken verkopen speciale ‘travel mats’: dunne, lichtgewicht yogamatjes die je op kunt vouwen en daardoor eenvoudig mee op reis neemt. Ideaal!

3. Ontdek lokale yogastudio’s

Wat is er nou leuker dan iets nieuws ontdekken? Je vakantie biedt de uitgelezen kans om niet alleen uit je dagelijkse (werk)routine te stappen, maar ook je yogaroutine eens op te frissen! Verdiep je vooraf in de yogastudio’s die op jouw vakantiebestemming te vinden zijn of laat je compleet verassen en stap een willekeurige studio binnen voor een ‘drop-in’ les.

Het is misschien even wennen, maar probeer er met een open mind naartoe te gaan en laat het gewoon over je heen komen. Vaak gebeuren juist dán de mooiste dingen!

4. Online lessen

Ook online zijn er tegenwoordig veel yogalessen te vinden. Zo zijn er yogascholen en docenten met een eigen YouTube-kanaal , maar ook complete yogaplatforms waar je (tegen betaling) kwalitatief goede yogalessen kunt volgen van verschillende docenten.

Kijk voordat je vakantie begint eens rond om je te oriënteren wat er allemaal is, wat je aanspreekt en download eventueel wat lessen op je tablet of laptop (zodat je niet afhankelijk bent van de kwaliteit van het lokale wifi-netwerk).

Bij sommige yogaplatforms kun je ook een kortlopend (proef)abonnement afsluiten, zo ben je niet veel geld kwijt en mooi de hele vakantieperiode onder de pannen!

5. Creëer een ‘yogaplek’ in je appartement of hotelkamer

Zoek een fijn hoekje uit waar je je yogabenodigdheden neerlegt: je mat (uitgerold!), flesje water, muziek, een handdoek en misschien een kaarsje, een veer of een mooie steen die je gevonden hebt.

Door alles startklaar en in het zicht neer te leggen, zul je merken dat je sneller op je matje stapt. Iedere keer dat je er langs loopt heb je de keuze: yoga of geen yoga?

Nog één extra tip om ook op vakantie yoga oefeningen te doen:

Begin meteen ‘s ochtends met je yoga practice. Je weet – net als ik – dat van uitstel vaak afstel komt. Dus stap op dat matje, get your yoga glow on en begin energiek en met een goed gevoel aan je dag!

Over Janna

Janna Krooshoop gooide na een hectische carrière in de marketing en communicatie het roer om: ze voltooide een Hatha Yoga docentenopleiding en startte haar eigen bedrijf Wanderlust Yoga in Arnhem. Als yogadocent geeft ze nu wekelijks yogalessen en workshops en runt ze een webshop met duurzame, eco-friendly (yoga)producten. Vol enthousiasme en passie voor yoga, zal Janna je regelmatig informeren, inspireren én activeren op het gebied van yoga. Je kunt Janna ook volgen op Instagram en Facebook.

Stel jouw prangende yoga vraag aan Janna!

Heb je vragen over yoga? Over een bepaalde yogahouding of soorten yoga? Of wil je bijvoorbeeld weten welke houdingen je uit kunt voeren als je een blessure hebt? Mail je vraag naar online@wendymultimedia.nl o.v.v. Yoga-vraag en wie weet wordt jouw vraag binnenkort door haar beantwoord!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF