fbpx

5 gezonde kerstrecepten die niet te veel tijd kosten

De kerst staat voor de deur! De tijd waarin we gezellig bij elkaar komen, herinneringen maken en waarin we (te) veel eten. Dat hoort erbij en dat hoeft niet altijd slecht te zijn. Wij zetten vijf gezonde kerstrecepten voor je op een rij, die ook niet al te veel tijd kosten.

1. Bietencarpaccio met feta en rucola

Dit voorgerecht is een vegetarische vervanger voor carpaccio en is overheerlijk! Een goede oplossing voor de vegetariërs in de familie, maar ook om ervoor te zorgen dat je niet te veel vlees of vis binnenkrijgt tijdens de kerst. Meestal bestaat het hoofdgerecht namelijk al uit een vlees- of visgerecht en het is belangrijk om een goede balans te vinden. Daarbij staat het binnen 10 minuten al op tafel! Bekijk het recept hier.

bietencarpaccio

2. Zalm met groenten uit de oven

Voor de visliefhebbers is dit een heel goed hoofdgerecht. De groenten zitten in aluminiumfolie om de voedingsstoffen optimaal te behouden. Door de combinatie van zalm en groenten bevat dit gerecht veel vitamines. De bereidingsduur is ongeveer 40 minuten, maar omdat het 30 minuten in de oven moet, kan je lekker aan tafel blijven zitten! Bekijk hier het hele recept.

zalm in groenten

3. Kalkoentournedos met appel en gembersaus

Niet zo’n visliefhebber en vind je dat kalkoen eigenlijk echt bij Kerstmis hoort? Dan is dit hoofdgerecht misschien een goede voor jou! Je bent zelfs minder lang bezig met dit hoofdgerecht dan met de bereiding van een normale gevulde kalkoen en is ook een stuk specialer! Klik hier voor het recept.

4. Garnalencocktail met avocado

De garnalencocktail met avocado is perfect voor een bijgerecht óf een voorgerecht. Dit recept kan je snel maken en is lekker fris door de limoensap. Als je liever aan tafel blijft zitten tijdens het kerstdiner, kan je dit recept een paar uur van tevoren al klaarzetten. Geen fan van garnalen? Dan kan je deze vervangen door gerookte kip. Bekijk het recept hier.

garnalencocktail

5. Panna cotta met bosbessen

Dit nagerecht lijkt erg ongezond, maar dit recept is zuivelvrij én zonder geraffineerde suikers. Het wordt bereid met plantaardige melk, maar deze kun je ook vervangen voor kokosmelk, amandelmelk of andere soorten melk. Bij dit recept is het wel handig om bijvoorbeeld in de ochtend al te bereiden, omdat de panna cotta ongeveer een uur de tijd nodig heeft om op te stijven. Maar ook hier kan je dan tijdens het kerstdiner gewoon aan tafel blijven zitten! Bekijk het recept hier.

panna cotta

Lees hier 5 recepten voor een romantisch diner voor twee.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF