fbpx

5 recepten voor een romantisch diner voor twee

Als we aan een romantisch diner denken, stellen we ons vaak voor dat dat in een restaurant is. Maar dat is toch helemaal niet zo romantisch? Je hebt geen privacy en je kan niet samen in de keuken staan om de gerechten te bereiden. Daarbij kan je je huis ook omtoveren tot een romantische plek. Reden genoeg om samen met je lief een aantal romantische recepten te koken en uit te proberen! Wij geven je 5 recepten voor een romantisch diner bij jou thuis!

1. Gezonde crostini in hartvorm

Een simpel, maar toch origineel voorgerecht. De crostini’s zijn allemaal in de vorm van een hartje die allemaal belegd zijn met avocado, tomaat en geitenkaas. Erg gezond dus. Zo begin je het diner al met een romantische sfeer. Bekijk hier hoe je dit voorgerecht maakt.

Romantisch diner

2. Rundvlees in rode wijn met pasta

Dit hoofdgerecht is overheerlijk en heeft een bereidingstijd van maar twintig minuten. Het gedeelte rode wijn zegt al genoeg! Je hoeft niet alleen de rode wijn door het eten te mengen, maar je kan ook tijdens het koken alvast een lekker rood wijntje drinken samen met je partner. Het recept is van de Albert Heijn, makkelijker kan niet dus! Bekijk hier het hele recept.

Romantisch diner

3. Kaasfondue

Zijn jullie allebei gek op kaasfonduen? Doe het! Het is gezellig, je zit lang aan tafel en je kunt allerlei verschillende ingrediënten gebruiken om in de kaas te dippen. Perfect als recept voor een romantisch diner. Als je de kaas zat bent, kun je de andere ingrediënten op tafel gewoon verder eten zonder kaas. Bekijk hier wat je nodig hebt.

Romantisch kaasfondue

4. Sushi

Sushi eten we erg vaak als we naar een restaurant gaan, maar we maken het nooit zelf. Terwijl dat wel heel leuk is om te doen en het jullie een voldaan gevoel zal geven. Na een lange en gezellige tijd in de keuken kunnen jullie eindelijk aan tafel en kunnen jullie gaan genieten van de zelfgemaakte sushi. Een diner die heel de avond duurt! Bekijk hier hoe je zelf sushi maakt.

Samen koken

5. Wit­te-cho­co­lad­e­ijs met es­pres­so, cho­co­la­de en stroop­wa­fel

Na het voorgerecht en het hoofdgerecht heb je wel zin in een toetje, maar er past waarschijnlijk niet heel veel meer bij. Toch heb je trek in ijs, chocolade of een koekje met een bakje koffie erbij. Dit nagerecht is een combinatie van ijs, chocolade, stroopwafel én koffie. Perfect om dit diner mee af te sluiten. Bekijk het recept hier.

Romantisch dinerWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF