fbpx

5 voordelen van een goede nachtrust!

Door alle afleiding die we hebben van onze schermpjes slapen we steeds minder. Niet slim, want een goede nachtrust zorgt voor veel voordelen.  Voordelen die wij als vrouw heel belangrijk vinden.. Kruip jij vanavond ook op tijd onder de wol? 

Dag dag wallen

Iedereen kan de volgende dag aan je zien dat je minder hebt geslapen. Ja, we hebben het over je donkere kringen en opgezwollen ogen. Het is zo simpel, je nachtrust pakken en weg is dat vervelende kwaaltje. Tijd voor frisse en heldere ogen.

Mooie lokken

Tijdens je nachtrust vernieuwen je huid- en haarcellen zich. Dit proces wordt verstoord wanneer je te weinig slaapt. Je haar zal blij met je zijn want je haar wordt zachter en gezonder. Nog belangrijker, je loopt minder risico op haartuitval!

Dag vetrolletjes

Daarnaast is een slaaptekort niet bevorderlijk voor je vetbranding. Onderzoek van de universiteit van Chicago wijst uit dat het proces van vetverbranding zelfs vertraagt. Je spieren en de aanmaak van hormonen hebben geen tijd om te herstellen. Een goede nachtrust is dus van belang voor je vetverbranding. Dit zou toch zonde zijn van je bezoeken aan de sportschool?

Babyhuidje

Maak jij je ook schuldig aan het niet verwijderen van je make-up voor het slapen gaan én geen goede nachtrust pakken? Je huid zal je dit niet in dank afnemen. Wanneer je slaapt is je huid bezig zichzelf te herstellen. Tijdens dit proces kan je bloed nog meer voedingsstoffen en vitamines overdragen aan je huid. En wat dacht je van de celdeling die er voor zorgt dat je er jong en fris uitziet? Ook dit gebeurt ‘s nachts aanzienlijker meer dan overdag. Bij een slaaptekort wordt de aanmaak van melatonine vertraagd en dit is zorgelijk want melatonine is juist goed voor je huid. Het zorgt namelijk voor het herstel van je huid en maakt collageen aan. De vertraging van melatonine en dus minder aanmaak van collageen, zorgt ervoor dat je huid er sneller ouder uitziet.

Onzuiverheden

Het een heeft met het ander te maken. Onze nachtrust heeft effect op je hormonen cortisol en melatonine. Wanneer je stress hebt maakt je lichaam cortisol aan. Dit gebeurt niet alleen enkel en alleen wanneer je stress ervaart. Er wordt ook cortisol aangemaakt wanneer er een slaaptekort is. Er wordt dus bij een slaaptekort meer cortisol aangemaakt. En hier is je huid niet blij mee. Cortisol zorgt voor meer talgproductie, oftewel de kans wordt groter op puistjes.

Kortom, ‘wie mooi wilt zijn moet pijn lijden’, gaat niet meer op. ‘Wie mooi wilt zijn moet slapen’ 😉

Win een Caresse kussen

We weten dat een goede nachtrust cruciaal is om overdag goed te kunnen functioneren. Want we voelen ons nu eenmaal fysiek en mentaal lekkerder wanneer we voldoende geslapen hebben, toch? Hoe word jij wakker? Uitgerust of zou je nog wel uren door kunnen slapen? Vertel het ons, wij zijn benieuwd!

Wij mogen 100 kussens van Caresse weggeven, dus vul de enquête gauw in. Wie weet slaap jij dan binnenkort wel op een heerlijk nieuw kussen.

Lees hier hoe je na een heerlijke nachtrust energiek wakker wordt.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF