fbpx

5 tips voor een happy mind

Soms is het best lastig om altijd maar die vrolijke persoon te zijn, die overal positief tegenaan kijkt. Maar wie wil nou niet het liefst vol positiviteit in het leven staan en zich helemaal happy voelen? Om je daar een handje bij te helpen, delen wij 5 tips voor een happy mind.

1. Wees dankbaar voor de kleine dingetjes

Het klinkt misschien vermoeiend en overdreven, dankbaar zijn voor de kleinste dingen in het leven, maar op lange termijn werpt dit zeker zijn vruchten af voor een happy mind. Begin eens met kijken naar alle dingen die er wel zijn, in plaats van naar alle dingen die er niet zijn. En noem elke dag eens voor jezelf op waar je die dag allemaal dankbaar voor was. Je waardeert en beseft dan na een tijdje hoe gelukkig de kleinste dingen je eigenlijk kunnen maken.

2. Kijk naar de toekomst

Hoe vervelend situaties soms ook zijn geweest, het beste is om je zo snel mogelijk weer te focussen op de toekomst. Het verleden is gebeurd en kan, zoals iedereen weet, niet meer worden veranderd. De toekomst daarentegen kun je proberen zo mooi mogelijk te maken. Richt je er daarom op om het verleden los te laten en grijp alle mooie dingen die op je pad komen aan. Vergeet natuurlijk niet dat je van het verleden kunt leren, maar laat je toekomst er niet door beïnvloeden.

3. Behandel mensen zoals je zelf ook graag behandeld wilt worden

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het best lekker voelt om een ander soms een compliment te geven. Hoe groot of klein dat complimentje ook is, je doet er zowel jezelf als een ander veel plezier mee. Daarbij is het zo dat je jezelf een beter mens zal voelen als je aardig bent voor de mensen om je heen of wanneer je eens iets vrijwillig voor een ander doet. En, geloof het of niet, positiviteit trekt positiviteit weer aan, dus hoe aardiger jij bent, hoe happier jij wordt!

4. Stel doelen

Vooral voor de chaotische mensen onder ons, is dit een hele goede tip! Natuurlijk is het leven niet vast te leggen op papier en is elke dag weer een verrassing. Maar het stellen van doelen op lange termijn helpt bij het krijgen van een overzichtelijk leven. Inzicht krijgen in dingen die jij graag wilt bereiken en daar bewust mee bezig zijn, zorgt voor een happy mind. Elke stap dichterbij je doel maakt gelukkiger en doet beseffen waarom je bepaalde dingen ook alweer doet. So, let’s get control about your life!

5. Zorg goed voor jezelf

Last but not least, zorg goed voor jezelf. Drink genoeg water, vind een balans in gezond eten en snacks en ga eens lekker sporten of bewegen! Jij bent de enige die het best voor je eigen lichaam kan zorgen en ook het best weet wat jouw lichaam nodig heeft. Dit zorgt voor een energiek en happy gevoel.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF