fbpx

5 tips om van kerststress af te komen

De leukste tijd van het jaar is aangebroken. Maar deze leuke tijd kan soms ook zorgen voor heel wat stress met alle voorbereidingen die getroffen moeten worden. Maar hé, we willen er het beste van maken toch? Wij geven je een aantal tips om van kerststress af te komen.

Zoek rustige momenten op

Het is een hele drukke, hectische tijd. In deze tijd is het belangrijk om rustige momenten op te zoeken en even wat tijd voor jezelf te hebben. Maak bijvoorbeeld een wandeling. Wandelen werkt altijd ontspannend, vooral als je van de natuur en ruimte om je heen kunt genieten. Je kunt natuurlijk ook een lekkere lange douche nemen of heerlijk in bad gaan om wat tijd voor jezelf in te lassen. Jij weet het best waar je echt van tot rust komt.

Beperk je to-do-lijstje

Tijdens deze dagen staan er tientallen dingen op je to-do-lijstje. Schrap er zo veel mogelijk! Doe alleen de dingen die écht noodzakelijk zijn. Maak bijvoorbeeld een lijstje met de dingen die je écht moet doen en de dingen die je ook later nog kunt doen. Wring jezelf niet in allerlei bochten om alles voor elkaar te krijgen en probeer het voor jezelf ook leuk te houden. Waarschijnlijk doe je veel dingen om anderen tevreden te houden, maar jij hoort net zo veel te genieten van deze kerst!

Zorg ervoor dat je hulp krijgt

Met kerst hoor je er niet alleen voor te staan. Alle voorbereidingen vergen veel tijd en moeite en dat kan niemand alleen. Ook jij niet! Zeg eens ja als iemand vraagt of hij of zij je kan helpen. Als je het kerstdiner bijvoorbeeld bij jou thuis houdt, betekent dat niet gelijk dat je alles alleen hoeft te doen. Vaak vragen anderen dan ook of je wat hulp kunt gebruiken, omdat ze zelf weten hoe het is om alles zelf te doen. En vergeten ze het aan je te vragen? Wees dan ook niet bang om zelf om hulp te vragen! Niemand zal je raar aankijken, hoor. Daarbij is het ook nog een stuk gezelliger om samen met anderen voor te bereiden op wat er komen gaat.

Omarm de mislukkingen

Denk je dat er van alles misgaat? Als je goed na gaat denken, zal dat heus wel meevallen. Er zijn namelijk veel ergere dingen die kunnen gebeuren of die je kunnen overkomen! Dus laat het los en omarm de mislukking(en)! Geloof het of niet, daar kun je een jaar later weer om lachen.

Kerstdiner afwisselen

Zorg ervoor dat het kerstdiner niet ieder jaar bij jou thuis plaatsvindt. Probeer het af te wisselen, zo zorg je dat je niet elke kers met dezelfde stress kampt. Eet de familie dit keer wel bij jou? Je kunt ook een kerstdiner op tafel zetten zonder te koken. Denk aan catering of gourmetten. Gourmetten is achteraf veel schoonmaakwerk, maar je hebt wel heel de avond gezellig aan tafel gezeten zonder zelf te hoeven koken. Ook kun je tegen iedereen zeggen dat ze vrij zijn om hun eigen drankje in te schenken. Zo loop jij niet als enige steeds heen en weer.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF