fbpx

8 x tips voor een feestelijke kersttafel

Kerst nadert en dat kan nogal wat stress met zich meebrengen. Vooral als jij dit jaar de aangewezen persoon bent het kerstdiner te faciliteren voor een grote groep vrienden en familie. Hartstikke leuk en gezellig natuurlijk, maar wat inspiratie voor originele tafelversiering is daarbij altijd handig. Wij geven je tips, zodat jij de show steelt met een prachtige, stijlvolle kersttafel.

1. Kies een kleurschema

Het begint allemaal bij het kiezen van een kleurschema. Kies drie, vier of vijf kleuren die je wil laten terugkomen in je kersttafel. Denk aan rood, goud, beige en wit. Of zwart, wit, grijs en groen. Ook mooi: paars, lila, lichtblauw en wit. Natuurlijk is het effect het mooist als die kleuren ook terugkomen in de rest van je kerstdecoratie in huis. Zorg dat alle kleuren minimaal op twee manieren terugkomen op je kersttafel, zodat je een mooi ‘af’ geheel creëert.

2. Servetten met versiering

Servetten zijn een must voor iedere tafel, geknoei kun je immers niet voorkomen. Maar naast dat je voor een stijlvol exemplaar kunt gaan, kun je ook kiezen voor een simpelere variant om deze vervolgens op te leuken. Hoe? Door bijvoorbeeld een rood-wit gestreept strikje met een dennentakje aan het opgerolde servet toe te voegen. Maar ook een houten stokje met daaraan rode besjes doet het altijd goed, of juist lintjes in allerlei verschillende kleuren. Net waar jouw voorkeur ligt.

3. Dennenappels en kaarsen

Heel klassiek, heel simpel, maar heel mooi. Op naar het bos, om wat dennenappels te zoeken. Die wissel je af met kaarsen in verschillende vormen (hoeven niet perse rood en wit te zijn). Spuit de dennenappels goud of zilver en versier hier de tafel mee. Of gebruik de dennenappels als naambordjes!

4. Guirlande Goodies

Als je aan kerst denkt, denk je aan kerstslingers en als je aan kerstslingers denkt, denk je aan guirlande. Wil je dus naast de kerstboom een beetje natuur in huis halen maar wil je het wel winters en feestelijk houden? Dan is de guirlande het geschikte groen. Het staat dan ook erg leuk om een hele rits guirlandes, in de lengte van de tafel neer te leggen en er vervolgens sporadisch wat kerstballetjes (dezelfde als in de kerstboom bijvoorbeeld?) of dennenappels in te plaatsen.

5. Witte loper met accessoires

Heel mooi als je een houten tafel hebt; je hoeft helemaal niet met een compleet tafellaken te dekken (scheelt ook weer vlekken), je kunt ook een loper gebruiken in het midden van de tafel. Deze witte loper met glazen en zilveren waxinelichtjeshouders, witte bloemetjes en die hertjes ertussen geven een chique uitstraling, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleur gebruiken.

6. Jingling balls

Geen vallende sterren maar vallende kerstballen. Geef jouw tafel een extra dimensie door de lucht in te gaan. Bevestig aan een dertigtal lintjes een aantal feestelijke kerstballen (of andere kleine decoraties) en hang deze, op verschillende hoogtes, boven de tafel aan het plafond. Zo lijkt het net of het kerstdecoratie regent; het kerstgevoel ten top.

7. Naamkaartjes 2.0

Een naambordje kan soms wat jammer zijn van een mooi gedecoreerde tafel (en in sommige gezelschappen zelfs geheel overbodig). Maar mocht je toch met vaste zitplekken werken, dan kun deze naambordjes geheel in stijl ontwerpen. Maak bijvoorbeeld een kartonnen kerstboompje met sierlijke naam en bevestig deze met een klein houten knijpertje aan de kom of aan het bord. Dit staat niet alleen ontzettend gezellig, maar getuigt ook van de moeite en creativiteit die je in jouw kersttafel hebt gestopt.

8. Vazen vol feest

Wil je de tafel graag feestelijk aankleden, maar houd je er niet van allerlei tierelantijnen te verspreiden over de hele tafel? Cluster dan de decoratie in een of twee grote vazen. Zoek twee geschikte, transparante vazen en vul deze met kerstgoodies; kerstballen, dennenappels, of zelfs een lichtsnoer op batterijen. Zo kun je volledig naar eigen voorkeur de vazen vullen en blijft de tafel overzichtelijk en netjes. Een oplossing die zeer prettig kan zijn voor grote en drukke groepen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF