fbpx

5 tips om nu gelukkig te blijven in je relatie

We zitten behoorlijk op elkaars lip deze dagen. Het kan dus een uitdaging zijn om het goed te houden met je partner nu we op elkaar aangewezen zijn. Onze gelukspsycholoog en WENDY-expert Josje Smeets geeft vijf tips die helpen om nu samen gelukkig te blijven.

Er is niets zo uitdagend als het goed houden van een langdurige relatie. Om je heen zie je enerzijds steeds meer mensen die scheiden of uit elkaar gaan, terwijl er aan de andere kant steeds meer mensen in Nederland bewust single blijven. Hoe zit dat met jou? Heb jij een relatie waar de vonken nog van af spatten? Lucky you! Of ligt de werkelijkheid toch ietsje anders? Is het vlammetje uitgedoofd of hebben jullie steeds vaker discussies? Dat is naar. Zeker nu kan het een uitdaging zijn om het samen leuk te houden. Lees hier hoe jij langdurig gelukkig kunt worden of blijven met je partner.

1. Blijf in gesprek met elkaar. Hoe interessant die voetbalwedstrijd of serie ook is, het is super belangrijk om te blijven praten. Wat gaat er in het hoofd van je partner om? En wat in het jouwe? Alleen wanneer je elkaar begrijpt, kun je op elkaar inspelen en langdurig gelukkig blijven.

2. Doe ook dingen alleen. Zorg dat jij ook een eigen leven hebt. Je bent namelijk niet alleen de vriendin of vrouw van, maar ook nog die leuke vriendin, gezellige collega of sportief hardloopmaatje. Wanneer jij zaken voor jezelf doet, is het leven meer afwisselend. Daar word je blij van. Bovendien maakt het dat je elkaar wat te vertellen blijft hebben en dat houdt de relatie spannend. Het is nu wat lastiger om je eigen leven te behouden, maar ga af en toe bijvoorbeeld alleen wandelen, bel met vriendinnen of pik (online) een nieuwe hobby op.

3. Hou de seks leuk. Praat ook hierover. Maak er samen een projectje van. Intimiteit en passie is onlosmakelijk verbonden aan een liefdesrelatie. Steek hier tijd en moeite in. Bovendien maakt een stevige pot vrijen dat je gelukkiger wordt, je brein geeft maar liefst vier gelukshormonen af tijdens seks.

4. Blijf aardig. Zelfs al zit je elkaar op de lip of erger jij je al jaren aan die rondslingerende sokken; probeer over het algemeen je toon positief en optimistisch te houden. Heb het vooral leuk met elkaar. Natuurlijk mag je een keertje goed bekvechten, maar maak het daarna ook weer goed. Jullie zijn niet voor niets samen, geniet daarvan.

5. Onthoud keer op keer waarom je verliefd werd op je partner. Schrijf deze zaken op of vertel ze elkaar. Deze vorm van dankbaarheid draagt enorm bij aan ieders geluk.

Helpt al het bovenstaande niet? Ben je echt uitgekeken of heb je andere issues? Dan is het misschien toch tijd voor een break-up. Maar weet; een leven lang samen gaat niet over rozen. Geef het eerst een kans door te vechten, te praten en de ander te ondervragen.

Ik wens jullie een ‘happily ever after’.

Josje Smeets is GeluksPsychologe en eigenaar van HelloBetty.nl. In haar blogs adviseert ze jou tweewekelijks over alles dat gelukkig maakt.

Ben je benieuwd naar onze andere artikelen over gelukkig zijn?

Lees dan ook:

Lifehack to happiness: vriendelijk zijn maakt gelukkig

Seks maakt gezond (en gelukkig)WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF