fbpx

Lifehack to happiness: vriendelijk zijn maakt gelukkig

Life is so simple. De wetenschap heeft uitgewezen dat iets simpels als het doen van een vriendelijke daad voor een ander, ons gelukkig en blij maakt. Dus als jij dat bosje bloemen naar je eenzame buurman brengt, iemand de weg wijst of een onverwachts telefoontje pleegt met een vriendin die je veel te weinig spreekt, zal niet alleen die ander, maar ook jijzelf blij worden. Dus wees je vriendelijke zelf! Onze GeluksPsychologe Josje Smeets geeft meer uitleg over waarom vriendelijk zijn goed is.

Hoe werkt dat dan?

1. Wanneer je een ander helpen kunt of blij maakt, voel je kortstondig precies hetzelfde als degene die je geholpen hebt. We zouden het ‘plaatsvervangende blijheid’ kunnen noemen.

2. Als je iets doet voor een ander, geeft jou dat een gevoel van betekenis. Een gevoel van voldoening. En daar word je gelukkig van.

3. Iets doen voor een ander, betekent doorgaans dat je contact maakt met een ander. En intermenselijk contact maakt altijd blij!

Doe minstens 1 goede daad per dag en je zult gelukkiger worden. Easy!

Josje Smeets is GeluksPsychologe en eigenaar van HelloBetty.nl. In haar blogs adviseert ze jou tweewekelijks over alles dat gelukkig maakt. Heb je vragen voor Josje, dan kun je altijd contact met haar opnemen.

https://www.instagram.com/p/B5XBDapFw_3/?utm_source=ig_embedWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF