fbpx

5 inspirerende Netflix documentaires om je wereldbeeld én zelfbeeld te verbreden

Documentaires lijken steeds populairder te worden, en ook Netflix staat er vol mee. De genres variëren enorm. Van spannende misdaaddocumentaires tot aan documentaires over sport, alles lijkt te bekijken. Deze week geven wij onze favorieten. Deze documentaires hebben allemaal een overkoepelend doel: een betere wereld, en betere samenleving, en een betere jij. Met deze Netflix tips leer jij meer over de wereld, en meer over jezelf. Dus pak een lekkere warme kop thee, en start Netflix alvast op!

Down to earth with Zac Efron

‘In deze reisserie trekt acteur Zac Efron met wellnessexpert Darin Olien de wereld rond, op zoek naar gezonde, duurzame manieren om te leven.’ Deze documentaire heeft maar liefst 8 afleveringen. In elke aflevering reist Zac Efron af naar een ander land of gebied, om meer te leren over het duurzame leven. Het mooie aan deze serie is dat Zac Efron en zijn vriend Darin nog redelijk onbekend zijn met duurzaamheid. Met de wil naar een beter leven hebben ze deze serie gemaakt. Ze zijn niet alleen nieuwsgierig, maar ook ontzettend leergierig. Een echte aanrader om te kijken dus!

Connected

‘Wetenschapsjournalist Latif Nasser onderzoekt de verassende en complexe manieren waarop we met elkaar, de wereld en het hele universum zijn verbonden.’ Wat heeft de wolk boven je hoofd te maken met de cloud waarin je gegevens zijn opgeslagen? In deze serie van 6 afleveringen zoekt Latif Nasser de antwoorden op dit soort vragen. De onderwerpen verschillen enorm: van poep tot kernwapens, en van stofwolken tot numerieke kansberekening. De onderwerpen klinken misschien een beetje gek, maar elk nieuwsgierig persoon lijkt niet weg te slaan bij deze serie. En ondanks dat Nasser volgens vele Netflix-kijkers geen spatje humor lijkt te hebben, is deze documentaire erg populair. Ben je nieuwsgierig geworden? Hieronder kan je alvast de trailer bekijken!

Brené Brown: The call to courage

De actieve Wendy-lezer herkent deze naam misschien wel. Brené Brown heeft namelijk ook een hele interessante podcast uitgebracht, waar wij over geschreven hebben. Maar de Amerikaanse auteur heeft naast deze podcast ook een serie op Netflix staan. In elke aflevering geeft Brown aan haar publiek mooie inzichten over verschillende onderwerpen zoals kwetsbaarheid en angst. ‘Met humor en empathie praat Brené Brown over wat er nodig is om moed boven comfort te stellen in een cultuur die wordt gedefinieerd door schaarste, angst en onzekerheid.’ Deze serie zet je aan het denken over onderwerpen die de moeite waard zijn.

 

Minimalism: A documentary about the important things

In deze documentaire staat minimalisme centraal. Bij minimalisme denken mensen vaak aan het hebben van minder spullen, maar dat is niet het doel bij deze leefstijl. Het is juist het tegenovergestelde van minder. Je gaat je richten op hetgeen wat echt belangrijk voor jou is, en dat maakt jou alleen maar rijker. In deze documentaire zie je niet alleen mensen die niks met deze leefstijl hebben, maar ook mensen die hier juist wel waarde aan hechten. ‘In deze documentaire waarin ‘minder is meer’ centraal staat, worden mensen geïnterviewd die het Amerikaanse ideaal afwijzen dat materialisme gelukkig maakt.’

The mind explained

‘Heb je je ooit afgevraagd wat er in je hoofd gebeurt? Van dromen tot angststoornissen, ontdek in deze verhelderende serie hoe je hersenen werken.’  In deze documentaire staan je hersenen centraal. Hoe kunnen wij dingen onthouden? Waarom dromen we? Hoe kunnen wij ons angstig voelen? In 5 afleveringen gaat Emma Stone op zoek naar het antwoord. Daarnaast leer je om te gaan met bijvoorbeeld je angsten. Je leert te begrijpen hoe het brein werkt, en dat is super interessant.

Ben je na deze mooie documentaires nog niet klaar met Netflix? Lees dan hier onze favoriete Netflix-films.

Lees ook deze boekentips:

Inger had een burn-out en een depressie: ‘Ik haalde geen geluk meer uit mijn leuke gezin en baan’

Alwin is voor bijna alles bang: ‘Op een gegeven moment durfde ik niet meer naar de wc in mijn eigen huis’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF