fbpx

Deze nieuwe podcast van Brené Brown moet je luisteren

In onze rubriek ‘kijk-, luister- en leestips’ delen wij iedere week één van onze aanraders van het moment. Dit kan een inspirerend boek zijn, of bijvoorbeeld een heerlijk romantische film. Vandaag tippen wij een hele eerlijke podcast-serie, namelijk de nieuwe podcast Unlocking Us van Brené Brown.

‘Al 20 jaar bestudeer ik de emoties en ervaringen die betekenis aan het leven geven. En als er één ding is dat ik heb geleerd, dan is het wel dat wij zijn voorgeprogrammeerd voor verbinding, en verbinding vereist moed, kwetsbaarheid en gesprekken’, zegt Brené Brown. ‘Ik wist dat dit een podcast wordt die echt, ongepolijst en eerlijk is, die zowel de magie als de rommeligheid van de mens in kaart brengt.’

Brené Brown

Laten we beginnen bij de vrouw achter deze podcast, Brené Brown. De Amerikaanse auteur is een expert op het gebied van kwetsbaarheid, moed en schaamte. Jarenlang heeft ze onderzoek gedaan naar deze onderwerpen die haar interesses wekken. Ze kwam tot ijzersterke conclusies, die ze allemaal verwoordde in haar boeken. Daarnaast is Brown bekend geworden van haar impactvolle TED Talks. The power of vulnerability is de populairste TED Talk van haar, waarin ze haar kijkers weet te inspireren met haar krachtige woorden.

Unlocking us

Brené Brown is in maart 2020 begonnen met de podcastserie Unlocking Us, en inmiddels is het een groot succes. Met haar rustige maar duidelijke stem weet ze de aandacht van haar luisteraars tot wel anderhalf uur vast te houden. In de afleveringen gaat Brown in gesprek met mensen die haar iets kunnen leren, die haar kunnen uitdagen of zelfs op de vingers kunnen tikken. ‘De afleveringen bevatten gesprekken met mensen die mij onderwijzen, uitdagen, verwarren of zelf boos kunnen maken. Ik zal ook open zijn over hetgeen wat ik leer van een nieuw onderzoek. Daarnaast maak ik ruimte vrij om de vragen van jullie te beantwoorden’, vertelt Brown over haar podcast. ‘We hoeven het niet alleen te doen, dat is nooit de bedoeling geweest.’

De nieuwste aflevering van Unlocking Us is verschenen op 7 april, waarin ze in gesprek gaat met Brandi Carille. Brandi is onder andere singer-songwriter, activist en schrijfster van het boek Broken Horses. ‘We praten over van alles, van politiek naar lunchtafels op de middelbare school, tot het nastreven van een gecompliceerd geloof. Dit is een gesprek tussen twee mensen die elkaar voor het eerst ontmoeten. En toch voelt het alsof we al eeuwig vrienden zijn,’ aldus Brené Brown. Luister hier de hele podcast.

Lees ook deze tips:

Dit zijn de 10 leukste nieuwe films op Netflix

Wandelcoach Lies Helsloot: ‘Integreer wandelen in je dag’

5 podcast tips om thuiswerkdagen door te komen

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF