fbpx

4 tips van bodylove expert Elisa Schipper om je lekkerder in je lijf te voelen deze zomer

In de tijd dat de bikini bodies weer over het strand kunnen paraderen, kan het zijn dat je onzekerheid de kop opsteekt. Het gevoel dat de zomer nét eventjes een paar kilo’s te vroeg komt, was Elisa Schipper jarenlang niet onbekend. Ze worstelde met haar zelfbeeld en jojode alle kanten op. Tot ze er op een dag achter kwam dat ze deze strijd niet kon winnen en er ook nog eens doodongelukkig door was. Ze richtte Love Your Body op en schreef het boek Love Your Body – Het Oh Wauw Effect. Met deze vier tips kun jij het strijden met jouw lijf de deur wijzen en deze zomer al vol trots op het strand flaneren.

Als je iets aan je lijf of leven wilt veranderen, is het belangrijk dat je dat het beter leert kennen en je het volgende te realiseren:

Wij zijn gemaakt om stress te voorkomen en genot te ervaren. Dat betekent dat wanneer we veel stress hebben, we er alles aan gaan doen om dat om te buigen naar genot. Voel je hem al aankomen? Wanneer je bijvoorbeeld een erg drukke werkdag hebt gehad, je op de terugweg in een file komt te staan én je kind nog even een flinke woede-uitbarsting heeft, is stress een understatement. Wanneer deze stress te lang duurt, komt jouw lijf in opslag stand. Een stand waarin het vet opslaat, omdat het geen tijd heeft om er andere nuttige dingen mee te doen. Jij hebt namelijk alle aandacht nodig om deze stress te overleven. Hier zat je nou net niet op te wachten.

Stop met jezelf zo hard aan te pakken

Jij maar denken dat het aan die zak chips en die cola lag. De drang naar die chips en cola is enkel het gevolg van wat er allemaal speelt. Je hebt stress en je brein zoekt naar een snelle vorm van genot. Laat daar nou net een goddelijke muffin voorbij komen. Daar komt bij dat, omdat je zoveel stress hebt, je spijsvertering wordt stilgelegd. Dat maakt dat je lichaam niet de energie ervaart die het nodig heeft. Een logisch gevolg is dat het dan schreeuwt om eten. Welkom chips!

Stop dus met jezelf te veroordelen. Dit is gewoon hoe je in elkaar zit. Natuurlijk kun je er wat aan doen, maar dat kan pas als je de diepere laag aanpakt. Een liefdevolle aanpak levert ontspanning op. Dat scheelt al gauw een eetbui of drie.

Ontspan

We ervaren in deze tijd veel stress. Soms bewust, soms onbewust. Denk aan het nieuws van de hele wereld waar we op ieder moment van de dag toegang tot hebben. De zorgen die je je maakt wanneer je het leed aan de andere kant van de wereld ziet. Maar ook alle ballen die we denken hoog te moeten houden. Ons lichaam geeft hier iedere keer een reactie op. Het geeft ons signalen. Signalen als vermoeidheid, last van je schouders, buikpijn, hoofdpijn en onrust in je lijf.

Soms horen we ze niet, soms luisteren we bewust niet. Het wordt tijd om weer een team te zijn, samen met je lichaam. Pas als je kunt horen wat je lijf je te vertellen heeft, kun je bijsturen. Je kunt dan herkennen dat er stress is en jezelf aanleren om te ontspannen. Bel bijvoorbeeld een lieve vriendin op die altijd zo goed kan luisteren en je aan het lachen maakt. Hierdoor krijg je een veel lekkerder gevoel geeft én je lijf komt hierdoor in de afslankstand. Je brein ervaart veiligheid en in plaats van te overleven kan het weer gaan leven.

Word weer een team met je lijf

Je hebt maar één lijf en één ding weet je zeker; je gaat voor altijd met dit lijf zijn. De langste relatie die je ooit gaat hebben in dit leven. Better make it a good one.

Stop met perfectionisme

Perfectionisme heeft als doel, je zo goed te laten zijn dat er niets op je aan te merken is. Dat je boven alle kritiek staat en hierdoor niet afgewezen kunt worden. Want daar zit natuurlijk niemand op te wachten… Niet gek dus dat we perfect proberen te zijn. Maar een kleine kanttekening: perfectie bestaat niet. Dat betekent dat je continu keihard aan het werk bent voor iets wat je nooit gaat bereiken. Dat is best een domper. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor heel veel stress. 

Laat perfectie los. Ja, werken aan jezelf is geweldig, maar dan wel op een liefdevolle en ondersteunende manier door jezelf te cheerleaden. Dat ontspant en dat maakt een goede samenwerking met je lichaam wel mogelijk.

Over Elisa Schipper

Elisa Schipper is de founder van Love Your Body en expert op het gebied van Body- en Selflove. Naast haar werk als coach en trainer schreef ze het boek Love Your Body – Het Oh Wauw Effect. Een boek vol eerlijke en herkenbare verhalen met een flinke dosis humor en fijne tips. Voor het afvallen zonder dieet, met liefde en vergroten van je zelfliefde kun je gebruikmaken van haar transformatie trajecten. Het is haar missie iedere vrouw zich thuis te laten voelen in haar lijf. Kijk voor meer informatie op loveyourbody.nl

Dit artikel is geschreven door Elisa Schipper.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF