fbpx

4 harde feiten over pesten

Pesten vormt nog altijd een groot probleem in Nederland. Niet alleen in het onderwijs wordt gepest, ook op het werk, online en in de ouderenzorg komt dit voor. Heb jij enig idee hoe veel en in welke mate gepest wordt? Wij hebben een aantal feiten over pesten op een rijtje gezet.

1. Pesten op school

Dagelijks worden er twee tot drie leerlingen per klas gepest. De gevolgen hiervan kunnen zeer ernstig zijn. Wanneer je als kind op school gepest wordt, draag je de sociale, fysieke en mentale gevolgen 40 jaar later nog steeds met je mee.

2. Van je collega’s moet je het hebben

Ook op het werk hebben we te maken met pestgedrag. Ongeveer 26% van de werknemers is wel eens gepest tijdens zijn of haar loopbaan. Dit kan in de vorm van discriminatie, seksuele intimidatie of buitensluiten. Bij ruim 1 op de 3 personen van deze groep werknemers leidt dit tot burn-out klachten.

3. Veilig achter je scherm

Volgens cijfers van het CBS worden er 400.000 mensen online gepest. Dit houdt in dat mensen elkaar via digitale media dreigende berichten versturen, belastende foto’s of filmpjes plaatsen of iemand uitschelden. Meisjes zijn hierbij vaker het slachtoffer dan jongens.

4. Nooit te oud om te pesten

Zelfs ouderen hebben te maken met pesten. In bejaardentehuizen en ouderenflats wordt 20% van de ouderen gepest. Dit gebeurt vaak door andere bewoners die hun buren uitschelden, discrimineren en lastigvallen. Pesten is dus zeker niet iets wat alleen bij kinderen voorkomt.

Heeft jouw kind ook te maken met pesten en weet je niet hoe je hiermee om moet gaan? Lees dan hier 5 tips!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF