fbpx

10 corona proof Moederdag ideeën voor dit jaar

Het is deze zondag Moederdag. Ondanks de omstandigheden en corona-maatregelen doen we toch ons best om onze moeder te verwennen. Met deze 10 ideeën kun je je moeder verrassen van dichtbij, maar ook van op afstand. Veel plezier zondag!

Sommige mensen hebben het geluk dat ze hun moeder kunnen zien op deze dag, doordat ze samenwonen of op afstand. Andere personen kunnen hun moeder helemaal niet zien en moeten alternatieve manieren zoeken om hun moeder zondag in het zonnetje te kunnen zetten. Wij verzamelden 10 ideeën waarmee jij je moeder kunt verwennen van dichtbij, op afstand en wanneer je ze niet kunt zien.

Leuke ideeën voor een gezin

Je moeder op Moederdag dicht bij je hebben is een luxe op dit moment. Laat haar daarom zien hoeveel je van haar houdt met deze drie leuke ideeën:

Ontbijt op bed

Er is niets leuker dan onverwachts een lekker ontbijt op bed krijgen. Bak dus voor je moeder lekkere eitjes, haal een paar croissantjes en chocoladekoeken bij de bakker, dresseer alles mooi op een bord en ga je moeder verrassen. Smakelijk!

Een heerlijke brunch

Is je moeder niet zo’n ochtend persoon? Of slaap je liever zelf ook uit? Geen probleem. Je kunt ook een heerlijke brunch klaarmaken. Hierbij kun je lekkere toost maken, fruit, wafels, eitjes, croissants, pannenkoeken, versgeperst fruitsap of kleine hapjes voorzien. Je kunt een brunch zo uitgebreid maken als je zelf wil. Eén ding is wel zeker. Je moeder gaat er zeker van genieten!

Stel een surprise box samen

Zoek online die lekkere fles wijn die je moeder zo graag drinkt, de film die ze 100 keer opnieuw kijkt, het boek dat ze al zo lang wilt lezen, die fashion zonnebril die ze zo graag wilt kopen of dat ene pak koekjes waar ze niet van af kan blijven. Stop ze allemaal in een surprise box en verras je moeder op deze leuke en originele manier.

Leuke ideeën voor als je elkaar op afstand mag zien

Een cadeau hoeft niet altijd een voorwerp of veel geld waard te zijn. Een uitstapje kan even goed een cadeau zijn en is vaak zelfs leuker omdat je dan met twee of meer van iets kunt genieten.

Een leuke wandeling uitstippelen

Quality time met je moeder, dat heeft iedereen wel eens nodig. Stippel een leuke wandeling uit in de natuur of wandel naar een plek waar je moeder graag komt, gewoon lekker samen. Je moeder zal van deze tijd met jou genieten en het zal jullie dichter bij elkaar brengen. Zorg er wel zeker voor dat er 1,5 meter ruimte tussen jullie is.

Een lekker ijsje gaan eten

Als je een wandeling maakt kun je net zo goed een lekker ijsje gaan eten. Trakteer je moeder en laat haar zoveel mogelijk verschillende smaken proeven als ze wil.

Samen een drankje doen en lekker babbelen

Je hoeft niet perse weg te gaan of iets te gaan doen op Moederdag. Je kunt ook bij je moeder thuis langsgaan, de nodige afstand houden en samen genieten van een lekker glaasje wijn, enkele hapjes en een fijn babbeltje ondertussen. Je moeder zal gegarandeerd blij zijn met dit bezoekje.

Leuke ideeën voor als je elkaar niet kunt zien

Je moeder niet kunnen vastpakken en knuffelen op moederdag is allesbehalve fijn voor beiden. Gelukkig kun je haar met deze ideeën wel opfleuren.

Stuur een boeket bloemen of een lekkere doos pralines op

Bloemen komen van pas bij ontelbaar veel gelegenheden en dus zeker ook bij Moederdag. Het is een mooie en kleurrijke manier om je liefde te tonen aan haar. Om dit cadeau extra speciaal te maken kun je bij verschillende bloemisten een lekkere doos pralines erbij laten leveren. En zeg nu zelf, welke vrouw houdt er nu niet van chocolade en bloemen?

Laat een uitgebreid ontbijt leveren

Er zijn genoeg websites waarop jij een heerlijk, uitgebreid ontbijt kunt bestellen en dit laten leveren bij je moeder. Neem maar eens een kijkje op ontbijt.nl. Op deze website kun je tussen verschillende ontbijtmanden kiezen en op deze manier een persoonlijk ontbijt samenstellen. Het leuke aan dit idee is dat je moeder meteen verrast wordt als ze wakker is en haar dag geweldig kan starten. Je kunt ook videochatten en tegelijkertijd ontbijten om het gevoel te creeëren dat jullie toch samen zijn.

Laat een gepersonaliseerd cadeau leveren

Op verschillende online webshops zoals Smartphoto kun je leuke ideeën opdoen voor een gepersonaliseerd cadeau. Dit kan zijn een fotoboek, receptenboekje of een koffietas met jullie leukste foto op. Een gepersonaliseerd cadeau is altijd een tikkeltje leuker dan een gewoon cadeau en jouw moeder zal er dan ook dubbel zo blij mee zijn.

Plan een video call in

Dit is natuurlijk niet hetzelfde als je moeder in het echt zeggen hoe graag je haar ziet. Maar niets houdt je tegen om dat dit jaar via de computer of smartphone te zeggen. Verder kun je nog enkele uurtjes lekker bijpraten en misschien al bespreken hoe je deze feestdag gaat vieren na de corona crisis. Dan heeft je moeder een leuke gedachte om naar uit te kijken.

Er is dus geen reden om je moeder niet te verwennen of te verrassen dit jaar! Geniet van elkaar deze zondag, ondanks de omstandigheden.

Lees ook:

Wendy’s opvoedvraag: wanneer begint de pubertijd?

Win een Titan Accent Shades Zonnebril van het merk Silhouette

Marja fietst stad en land af voor haar eigen etenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF