fbpx

Zo zorg je voor een schoner gebit

Wist je dat elektrisch poetsen zorgt voor een schoner gebit dan handmatig poetsen?! Ook op jongere leeftijd is het belangrijk om over te stappen op een elektrische tandenborstel voor een goede mondverzorging. De Oral-B iO3 is perfect om de overstap de maken van handmatig naar elektrisch poetsen.

Goed poetsen

Het klink afgezaagd, maar lang niet iedereen doet het en het werkt toch echt. Poetsen met een elektrische tandenborstel. Zo kun je het overtollige tandplak goed verwijderen. Door tandplak consequent en op de juiste manier weg te poetsen voorkom je gaatjes, ontstoken tandvlees en een slechte adem. De beste poetsmomenten zijn in de ochtend na het ontbijt en in de avond vlak voor het slapengaan. Poets ook niet meteen na het eten, maar wacht liever een uurtje. Gebruik tussendoor bijvoorbeeld een tandenstoker, dit houdt, boven op het elektrisch poetsen, je tandvlees gezond en verwijder je eventueel vastzittende etensresten. Denk er ook aan je opzetborstel met enige regelmaat te vervangen, zo zorg je voor optimaal poetsen.

De iO3 is een betaalbare en gebruiksvriendelijke elektrische tandenborstel en daarmee een goede keuze voor iedereen die wil overstappen op elektrisch poetsen. Een verstandige keuze ook, want een elektrische tandenborstel kan tot 100 procent meer tandplak verwijderen dan een handentandenborstel, waardoor beginnende tandvleesproblemen kunnen worden voorkomen.

Leuke gadget

De iO3 is met de roze, blauwe of zwarte kleur daarnaast een aantrekkelijke gadget in de badkamer en beschikt bovendien over een aantal handige extra’s. Zo heeft de tandenborstel een timer die aangeeft of de aanbevolen twee minuten poetsen zijn gehaald. De slimme poetsdruksensor geeft een rood lampje weer als er te hard wordt gepoetst en een groen lampje als er precies goed wordt gepoetst. De unieke ronde borstelkop van Oral-B is gecombineerd met de zachte reinigingsenergie van micro-vibrerende borstelharen.

3 andere tips om je gebit goed schoon te houden

  1. Voorkomen is beter dan genezen. Dranken als energiedrank, koffie en rode wijn kunnen een aanslag op je tanden achterlaten. Probeer dit soort dranken dus te vermijden en kies eerder voor een glaasje water.
  2. Om vlekken op je tanden te voorkomen, kun je een scheutje melk in je thee doen. Het hoofdbestanddeel wat in melk zit hecht zich aan de tannine van de thee en dit voorkomt vlekken op jouw tanden. Een simpel trucje om witte tanden ook wit te houden.
  3. Ook kan je de kleur van je tanden witter houden door je voeding aan te passen. De volgende producten leveren een positieve bijdrage aan witte tanden: spinazie, wortels, broccoli, chinese kool, aardbeien, appels, noten en zaden. Deze producten verwijderen de aanslag die op je tanden komen te zitten en voorkomen ook gaatjes, een win-winsituatie dus.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF