fbpx

Zo word jij een optimist!

 

Niet iedereen wordt geboren als optimist, maar je kunt jezelf wel trainen optimistischer in het leven te staan. Vandaag delen we drie tips om vandaag nog positiever door het leven te gaan.

‘Wat als…’

We spelen allemaal het spelletje ‘wat als…’, maar wist je dat je dit ook positief kunt bekijken? De meeste mensen denken ‘wat als…’ wanneer ze ergens spijt van hebben. ‘Wat als ik dit anders had aangepakt?’ ‘Wat als ik dit had gezegd?’. We blijven ons constant afvragen of we niet iets anders hadden moeten doen.

Je kunt dit ook anders bekijken. Denk aan alles wat je wel goed hebt gedaan, denk aan alles wat je kunt en wat je nog gaat bereiken. Heb hoop en bedenk je eigen droomscenario’s: ‘wat als ze me straks promotie aanbieden!’

Waardeer wat je hebt

Wij hebben alles wat we nodig hebben, maar veel wordt niet gezien én niet gewaardeerd. We hebben snelle toegang tot gezondheidszorg, we kunnen alles vinden op het internet, we zijn verzekerd en er zijn enorm veel technologische ontwikkelingen die ons leven makkelijker maken. Alles is mogelijk en toch waarderen we dit niet altijd.

Maak eens een lijst met alles wat je hebt en schrijf bijvoorbeeld elke dag op een briefje wat er fijn was aan die dag. Dit kan van alles zijn, van ‘de zon scheen’ tot aan ‘ik ben aangenomen bij mijn droombaan’. Grote en kleine dingen, er is altijd wel iets om op te schrijven.

Overdenken

Veel mensen overdenken bijna alles. Helaas denken we vaak alleen maar aan wat er mis ging en niet aan wat er goed ging. Dit doen we bijvoorbeeld ook wanneer we ziek zijn. Lig jij met griep op de bank? Denk dan niet aan die berg werk die even op zich laat wachten. Dat heeft geen zin. Denk aan dat de griep nooit langer dan een paar dagen duurt en dat je er zo weer boven op bent. Je kunt beter denken aan de dagen waarop alles eigenlijk wel gewoon prima gaat. Dat zullen er namelijk veel meer zijn dan de dagen waarop het even iets minder gaat.

Natuurlijk ben je na deze drie stappen niet meteen een optimist. Dat moet je ook niet willen. Wat je wel wil is het omarmen van het positieve. Je kunt alleen maar groeien als optimist en pas wanneer je dit omarmt kom je echt verder.

Bron: Huffington PostWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF