fbpx

Zo voorkom jij veel gemaakte interieurfouten

Het inrichten van een huis soms lastig kan zijn. Dat weet Demi Bo Wilkes, interieurstyliste en eigenaresse van Bo Studio, maar al te goed. Soms heb je een perfect plaatje in je hoofd, maar pakt het in de praktijk heel anders uit. Daarom zet zij een aantal veel gemaakte interieurfouten voor je op een rijtje. Wellicht kan het je helpen om je interieur nou net dat zetje in de goede richting te geven.

Vloerkleed

Wij bij Bo Studio vinden vloerkleden het allerleukste. De keuze aan materialen, kleuren en motieven is eindeloos. Met een vloerkleed kleed je de ruimte nog meer aan. Het voelt direct gezellig en knus. Ook maakt dat de ruimte meer tot een geheel. Veel gemaakte fouten zijn het verkeerd plaatsen van een kleed of kiezen voor een verkeerde afmeting. Wat ik vaak zie is dat mensen kiezen voor een te klein kleed. Hierdoor kan de ruimte optisch kleiner lijken. Het mooiste is als de meubels helemaal op het kleed passen of in ieder geval voor een groot gedeelte.

vloerkleed

Waarom krijgen de muren wel een kleur en het plafond niet?

Natuurlijk is een wit plafond niet fout. Het is fris en de ruimte lijkt groter. Een foute gedachte is wel dat kleur op je plafond onrust geeft. Vaak zorgt het juist voor een eenheid met de gekleurde wanden. Je geeft de ruimte juist zo meer karakter. Geen kleur is te gek! Bepaal de kleur aan de hand van de rest van het interieur. Op Pinterest is er ontzettend veel inspiratie te vinden wat betreft gekleurde plafonds.

 

Hetzelfde geldt voor kleuren op wanden. Vaak is het kiezen voor één gekleurde wand juist onrustiger dan alle wanden gekleurd. Denk hier dus goed over na.

Het bezuinigen op juist dat ene mooie stoeltje

We begrijpen dat niet iedereen een eindeloos budget heeft, maar dat betekent niet dat je met minder genoegen moet nemen. Een mooi designer meubel of dat unieke vloerkleed kan namelijk nou net je interieur maken. Ze gaan eeuwen mee en geven je interieur identiteit. Je kunt iedere maand iets apart zetten om zo voor je pareltje te sparen. Daarnaast kun je natuurlijk ook op zoek gaan in tweedehands winkels. In mijn vorige blog vertelde ik al dat je hier soms de mooiste ontdekkingen kunt doen.

Decoratie, decoratie en nog meer decoratie…

Confession: ik hou zelf ook van een vaasje hier en een boekje daar. Iets wat ik verschrikkelijk vind, is te veel prullen, te veel decoratie en te veel spullen in een ruimte. Het geef onrust en vangt veel stof. Durf spullen weg te doen. Soms kan wat luchtiger decoreren ook daadwerkelijk meer lucht geven zonder dat het er ongezellig van wordt. Kies bijvoorbeeld voor een grote vaas met toffe takken, in plaats van tien kleine cactusjes op je vensterbank.

“Kiss-the-ground”

In Engeland worden gordijnen die vrij van de vloer hangen ‘kiss-the-ground’ genoemd.  Het idee erachter is dat gordijnen minder snel vuil worden en eenvoudig schuiven. Zelf vind ik het vergelijkbaar met een hoogwater broek. Net suf en ongezellig. Alsof de stof op het laatst op was. Het is ook een van de meest voorkomende interieurfouten nota bene. Door gordijnen de vloer te laten raken (+5 cm op de grond) krijg je direct een luxe, klassiek en stoer gevoel. Het doet iets met een ruimte, vooral wanneer er hoge ramen zijn geeft het een indrukwekkend effect.

Meubels hebben ook lucht nodig

De meeste mensen zijn geneigd om meubels tegen de muur aan te zetten. Zelf hebben zij het idee dat de ruimte zo het meest tot zijn recht komt. Dit is helemaal niet het geval. Door je bank net een aantal centimeter van de muur af te halen krijg het meubelstuk ruimte en komt het meer tot zijn recht. Gooi het af en toe over een andere boeg. Zet meubelstukken in het midden van de ruimte. Men is snel geneigd om meubels tegen alle muren aan te zetten, als een soort kringgesprek op de basisschool. Maar door een meubel zijn ruimte te laten opeisen, wordt het vaak gezelliger.

Zo, nu maak jij geen interieurfouten meer!

Over Demi

Onze interieurexpert Demi Bo Wilkes is eigenaresse van Bo Studio; een styling bureau voor events, woningen en ander interieuradvies. Zij deelt haar inspiratie en gedachtes met jullie. Als klein meisje had Demi al passie voor interieurs en inrichten. Ze had het voorrecht om van kleins af aan veel plekken in de wereld te ontdekken. Bijna elk land heeft haar geïnspireerd op het gebied van wonen en interieur. Lees alle blogs van Demi hier.

https://www.instagram.com/p/BjpOYqWnhgl/?utm_source=ig_embed

Ook interessant:WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF