fbpx

Tips en tricks om de leukste tweedehands spullen te scoren

Op zoek gaan naar tweedehands schatten is een van de favoriete bezigheden van Demi Bo Wilkes. Je weet nooit wat je tegenkomt en als je dan iets gaafs scoort voor een klein prijsje is dat het leukste wat er is. Daarnaast is het niet alleen goed voor je portemonnee, maar je helpt het milieu ook nog een beetje. In deze blog deelt Demi haar tips en tricks om de leukste tweedehands spullen te scoren en deelt ze haar favoriete adresjes. 

Tips

1.  Zoek niet gericht

De mooiste dingen vind je wanneer je er niet naar op zoek bent. Iedereen weet dat je altijd thuis komt met waar je precies niet naar op zoek was. Dus maak een rondje extra en je vindt waarschijnlijk wat onverwachte parels.

2. Koopziek worden

Meestal kosten de spullen in de tweedehands niet zoveel als in de “normale” winkel, hierdoor ben je geneigd om alles wat je maar vind mee te nemen. Dus bedenk goed of je wel echt 4 nieuwe lampen en een heel thee servies nodig hebt. I’ve learned the hard way; nog niet zo lang geleden tussen bergen aan kasten en tafels op kantoor gezeten omdat ik dacht dat ik deze koopjes echt niet kon laten schieten. Dat kan wel en soms is dat beter.

3. Kijk door alle meuk heen

Tweedehands winkels zijn niet “netjes” ingericht en dus liggen er vaak bergen en bergen aan spullen. Hier moet je goed doorheen kijken, zo kan er bij de opknappers nou net dat perfecte kastje staan. Bijvoorbeeld mijn fijne dressoir. Deze heeft mijn oma helpen opknappen en is geschilderd in Stiffkey Blue van Farrow & Ball.

Tweedehands spullen

4. Support your local kringloop

Ga vooral lokale kringlopen af (scheelt ook een hoop gesjouw). Geen tripjes naar het antiek shoppen Walhalla Antwerpen; dat leuke kleine winkeltje om de hoek kan net zulke leuke verrassingen hebben. Daarnaast is het net zo leuk om ook jouw oude spulletjes hier langs te brengen.

Tweedehands spullen

Mijn persoonlijke favorieten

1. Neef louis

Hier kun je terecht voor vintage, design en industriële items.

Papaverweg 46, 1032 KJ Amsterdam

2. Van Dijk & Ko

De meest bijzondere spullen vind je hier: kasten, tafels, banken.

Papaverweg 46, 1032 KJ Amsterdam (2 vliegen in 1 klap, want Neef Louis zit hier ook)

3. All the luck in the world

Oké, dit is niet een echte echte tweedehands, maar ze verzamelen hier wel veel leuke tweedehands finds die je kunt kopen.

Gerard Doustraat 86HS, 1072 VW Amsterdam

4. IJHALLEN

De grootste vlooienmarkt in Europa, verstopt op het NDSM terrein in Amsterdam Noord.

Instagram accounts

Mocht je geen zin hebben om de deur uit te gaan? Dan raad ik je aan om de volgende Instagram accounts te volgen voor een dagelijkse doses tweedehands treasures:

@Fortune_Flea

https://www.instagram.com/p/B24eunHorio/

@Gevondenopmarktplaats

https://www.instagram.com/p/Byp_FFsImBE/

 @Mippies

https://www.instagram.com/p/B3cmaoeHE7t/

Over Demi

Onze interieurexpert Demi Bo Wilkes is eigenaresse van Bo Studio; een styling bureau voor events, woningen en ander interieuradvies. Zij deelt haar inspiratie en gedachtes met jullie. Als klein meisje had Demi al passie voor interieurs en inrichten. Ze had het voorrecht om van kleins af aan veel plekken in de wereld te ontdekken. Bijna elk land heeft haar geïnspireerd op het gebied van wonen en interieur.

https://www.instagram.com/p/BjpOYqWnhgl/WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF