fbpx

Zo voel jij je happy op een sombere dag

Je kent het wel… de sombere, winterse dagen. Zo’n sombere dag waarop je je wel happy wilt blijven voelen, maar de kans al gauw bestaat dat ook bij jou de somberheid toeslaat. Wij vertellen hoe je je een stuk happier voelt op sombere dagen.

Mindfulness

Het is belangrijk om de dag positief te beginnen. Ontwaken uit je slaap is het moment om ervoor te zorgen dat je de dag positief begint. Tijdens deze eerste paar minuten zijn je brein en gedachten het makkelijkst te beïnvloeden. Je begint met na te denken over hoe het is en je stopt met oordelen, omdat je er simpelweg toch niks aan kan veranderen. Je kan ook denken aan de dingen die jou gelukkig maken. Probeer dankbaar te zijn voor alle positieve gebeurtenissen in jouw leven.

Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is essentieel om je happier te voelen. Als je aan het sporten bent of een wandeling aan het maken bent, komen er allerlei stofjes vrij die je een gelukkiger gevoel geven. Een voorbeeld van zo’n stofje is serotonine. Dit stofje wordt ook wel het gelukshormoon genoemd, omdat het je simpelweg een gelukkig gevoel geeft. Daarnaast zien we in deze tijd van het jaar veel minder daglicht, terwijl daglicht ervoor zorgt dat we vitamine D aanmaken.

Gezond eten

Juist in deze tijd van het jaar is het belangrijk om te zorgen dat je een goede weerstand hebt. In de winter krijgt iedereen wat meer last van verkoudheid en griep, doordat onze weerstand lager is. Om een goede weerstand te behouden moet je zorgen dat je veel vitamines binnenkrijgt. Het is niet de bedoeling dat je nu alleen maar fruit gaat eten, want het is ook goed om gevarieerd te eten. Veel vitamines zitten bijvoorbeeld ook in vlees, vis, groente, ei en melkproducten. Lees hier meer over waar vitamines inzitten en waar ze goed voor zijn.

Sociale netwerken

Je bent op een sombere dag al snel geneigd om jezelf terug te trekken en op de bank te blijven hangen. Maar sociale contacten zorgen ervoor dat je weer opvrolijkt en dat je plezier hebt. Ga leuke dingen doen en maak er wat van! Lees hier zes leuke uitstapjes in de winter.

Lees hier hoe je over je winterdip heen kunt komen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF