fbpx

Zo trek je je minder aan van de mening van anderen

Heb je dat ook weleens? Dat je die ene opmerking van die moeder op het schoolplein maar niet uit je hoofd krijgt? En zij jou het gevoel geeft dat ze altijd wel iets op je heeft aan te merken? Heel vervelend en het is tijd om die negatieve energie los te laten. Wij geven je vijf tips om jezelf minder aan te trekken van de mening van anderen.

Blijf dicht bij jezelf

Door dicht bij jezelf te blijven, begin je al goed. Je moet zelf geloven dat je het tegenovergestelde bent of doet van wat anderen over je zeggen. Geloof in jezelf en laat je niet kennen. Jij weet zelf het beste wie je bent en wat je doet. De mensen die wat over jou te zeggen hebben, weten vaak niet eens de helft over jou en jouw leven. Houd dus in je achterhoofd dat je de eer aan jezelf moet houden. Altijd.

Onzekerheid van anderen

Geloof het of niet, maar ook de mensen die juist een sterke mening hebben en deze ook altijd naar de buitenwereld communiceren zijn vaak onzeker. Ze hoeven niet altijd onzeker over zichzelf te zijn, maar het kan ook zijn dat ze bijvoorbeeld onzeker zijn over hun relatie of over hun baan. Niemand is perfect en iedereen heeft wel iets waar hij of zij onzeker over is. Dat is ook niet raar, want dat is heel erg menselijk.

Probeer meer zelfvertrouwen te krijgen

Ook als jij wat minder zelfvertrouwen hebt of onzeker bent, moet je er alsnog voor zorgen dat je je minder gaat aantrekken van wat anderen van jou denken. Wanneer je sterk in je schoenen staat, zul je al snel merken dat de mening van anderen niet veel invloed op je zal hebben. Zo kun je het ook sneller loslaten. Tips voor snel meer zelfvertrouwen lees je hier.

Onthoud dat je niet iedereen tevreden kunt houden

Ook al doe je zo je best, je kunt niet iedereen tevreden houden. Nooit. Er is altijd wel iemand die een mening over je heeft. Probeer ervoor te zorgen dat vervelende opmerkingen van anderen die er niet toedoen je ook niet raken. Dit klinkt misschien makkelijker dan het is, maar het helpt om sommige dingen gewoon los te laten. Let it go, let it go!

Je leeft niet voor anderen

Je leeft voor jezelf. Doe wat jou gelukkig maakt en probeer vooral niet om anderen gelukkig te maken ten koste van jouw eigen geluk. Natuurlijk is het belangrijk om je familie en vrienden gelukkig te maken, maar deze mensen zullen dat andersom ook doen en zullen jouw geluk ook nooit in de weg staan! Doen ze dat wel? Dan moet je je afvragen of deze vriendschap of relatie wel goed voor je is. In de zoektocht naar geluk zul je ook merken dat er steeds meer mensen zullen verdwijnen uit je leven, maar hier kan je weer veel van leren. Deze lessen maken je wijzer en dragen bij aan jouw persoonlijke groei.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF