fbpx

Zo maak je pas echt een bijzondere warme chocolademelk

Tijdens deze maanden zitten we met dit koude weer graag cozy binnen! Zodra er in de avond een gezellige film wordt opgezet, kunnen we natuurlijk niet zonder warme chocolade melk aankomen! Daarom hebben wij voor jullie een aantal verschillende (speciale) manieren op een rijtje gezet om de beste hot choco te maken! 

Chocolademelk met gezouten karamel

Ingrediënten:

  • 1 beker melk
  • 2 el cacaopoeder of 50 gram pure chocolade
  • 1 el suiker (voor in de chocolademelk)
  • zout

Voeg water en suiker in een verwarmde pan totdat het karamel wordt. Voeg hierna wat zout toe. Verwarm de melk en het suiker in een ander steelpannetje. Hak de chocolade in stukjes of zeef het cacaopoeder en voeg de chocolade toe aan de melk. Voeg een eigen hoeveelheid karamel in je chocolademelk. Geniet!

Choco

Vegan chocolademelk

Ingrediënten:

  • 1 beker amandelmelk of kokosmelk
  • 1 el cacaopoeder
  • 1/2 of 1 el kokosbloesemsuiker
  • koek en speculaaskruiden

Schenk de melk in een mok om te kijken hoeveel je precies nodig hebt. Schenk de melk vervolgens in een steelpan. Voeg daarna het cacaopoeder toe en blijf roeren totdat de klontjes zijn verdwenen. Voeg naar eigen smaak een beetje kokosbloesemsuiker, koek en speculaaskruiden toe.

chocolademelk

Mexicaanse chocolademelk

Ingrediënten:

  • 1 beker melk
  • 1 el kristal suiker
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl maizena
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1 mespunt cayennepeper/chilipoeder
  • 1 mespunt zout
  • 15 gram pure chocolade

Voeg alle ingrediënten bij elkaar in hetzelfde steelpannetje. Zet het vuur op laag. Blijf goed roeren totdat de chocolade is gesmolten.

chocolademelk

Red Velvet chocolademelk

Ingrediënten:

  • 1 beker melk
  • 75 gram melk chocolade
  • 15 gram kristal suiker
  • 1 tl rode kleurstof
  • 1/3de tl vanille extract
  • Slagroom

Doe de melk en de suiker bij elkaar in een pannetje. Blijf het pannetje verwarmen totdat de suiker volledig is opgenomen. Haal het pannetje van het vuur en roer de chocolade erdoorheen. Voeg de vanille extract en de rode kleurstof toe en blijf goed roeren. Voeg als extra slagroom toe!

chocolademelk

Lavendel chocolademelk

Ingrediënten:

  • 250 ml volle melk
  • 40 gram pure chocolade
  • 15 gram melkchocolade
  • Paar lavendelknopjes
  • Slagroom

Doe de melk en de lavendel in een pan en zet het vuur laag. Blijf roeren tot de melk begint te sudderen. Haal het pannetje van het vuur en laat het voor 5 minuten staan. Zeef daarna de lavendel eruit en zet het pannetje terug op het vuur. Voeg de chocolade in kleine stukjes toe en blijf goed roeren tot de chocolade volledig is gesmolten. Maak de lavendel chocolademelk af met wat slagroom en geniet!

chocolademelk

 

 

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF