fbpx

Zo krijg je vaker je zin!

Geef jij regelmatig complimentjes aan mensen? Dan ben je goed op weg! Want hiermee krijg je vaak je zin, zonder dat je opdringerig overkomt. En er zijn nog meer manieren om sneller je zin te krijgen.

Iemand overtuigen kan altijd van pas komen. Thuis natuurlijk (denk afwas, vuilniszakken of de hond), maar zeker ook op je werk. Deze drie slimmigheidjes kunnen je helpen sneller je gelijk te halen.

1. Geef complimenten

Heb je iemand op het werk die een belangrijke taak heeft of een belangrijke taak moet gaan doen? Geef dan vaak een complimentje! Het is bewezen dat mensen die complimentjes krijgen presteren beter dan collega’s die geen compliment kregen. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat je brein bij een compliment hetzelfde handelt als bij een beloning in de vorm van geld. Nou, dan is een gemeend complimentje wel wat goedkoper.

2. Imiteer

Probeer de gebaren van een ander losjes te imiteren. Het werkt dan sneller om een goede verstandhouding met iemand op te bouwen. Een onderzoek heeft dat bijvoorbeeld bewezen in de setting van een restaurant. Een bediende kreeg meer fooi als hij bij de gebaren van zijn gasten probeerde na te bootsen.

3. Herhaal namen

Een andere manier om iets gedaan te krijgen van iemand is het herhalen van een naam. Het voelt voor diegene namelijk als een compliment als je zijn of haar naam herhaalt. Hierdoor zal deze persoon sneller toestaan of doen wat je wilt vragen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF