fbpx

Zo kan het ook: plantaardige bibimbap bowl

Ook zo’n fan van een kruidige groentebowl? Probeer dit plantaardige recept voor een bowl met een kikkererwtenomelet, want zo kan het ook! Deze bowl ziet eruit en smaakt als een feestje. Eet smakelijk!

recept plantaardige bowl

Ingrediënten

  • 200 gram zwarte rijst
  • 100 gram shiitake
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram wortel, geraspt
  • 1/4 komkommer, in plakjes
  • 2 stengels bosui, in ringen
  • 1/2 norivel, in dunne strips
  • 2 eetlepels gochujang (Koreaanse chilisaus)
  • olie om in te bakken
  • 2 partjes limoen
  • peper en zout naar smaak

Voor de kikkererwtenomelet:

  • 75 gram kikkererwtenmeel
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • flinke snuf kurkuma
  • flinke snuf zout (zwart of kala namak zout voor de smaak van ei)
  • 125 milliliter water
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Kook de zwarte rijst volgens de verpakking.
  2. Meng alle ingrediënten voor de kikkererwtenomelet, behalve de olie, in een kom. Verhit wat olie in een pan. Giet daarna het beslag in de pan. Bak op middelhoog vuur voor 2-3 minuten, keer de omelet om en bak nog 1-2 minuten tot de omelet goudbruin ziet. Snijd de omelet in reepjes en zet opzij.
  3. Snijd de shiitakes in reepjes. Verhit opnieuw een laagje olie in een pan en bak de shiitake samen met een snufje zout voor 4-6 minuten. Zet opzij.
  4. Doe het fruit in dezelfde pan als de geperste knoflook en bak de spinazie mee tot deze geslonken is.
  5. Verdeel de rijst over twee kommen. Serveer met de kikkererwtenomelet, shiitake, spinazie, wortel, komkommer, bosui, nori, limoenpartjes en gochujangsaus.

Een heerlijke plantaardige bowl met stukjes kikkererwtenomelet, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan hier voor meer inspiratie.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF