fbpx

Zo ga je rustig weer terug naar ‘normaal’ en houd je dat heerlijke vakantiegevoel nog even vast. 3 tips

Eigenlijk willen we ons altijd zo voelen als op vakantie. Vrij, zonder zorgen, genieten, geen stress. Helaas zijn we langzamerhand allemaal weer terug en begint voor iedereen het ‘gewone’ leven weer. Stressdeskundige Suzan Kuijsten geeft tips om het vakantiegevoel niet in één dag kwijt te zijn.

‘Eigenlijk wil ik me altijd wel zo voelen als op vakantie, want dan vind ik mijzelf zo veel leuker’, was de conclusie van mijn eerste cliënte vanochtend. Na haar volgde er meer mensen met vergelijkbare verzoeken.  Niet zo gek als je je realiseert dat de meeste mensen –ondanks alle goede voornemens- na één dag werken, de positieve effecten van de vakantie vaak al helemaal kwijt zijn. Ook al neem je je voor dit jaar echt het vakantiegevoel vast te houden, het effect is op de eerste werkdag eigenlijk gelijk verdwenen.

Gelukkiger

Maar waarom willen we dat vakantiegevoel zo graag vasthouden? Het simpele antwoord: omdat het fijn voelt. Van vakantie worden we doorgaans gelukkiger, minder gespannen, energieker en tevredener. Vakantie staat vaak symbool voor even niks moeten, lummelen, niksen, doen waar je zin in hebt, zon, uitslapen en vaak even vrij zijn van zorgen. Weg uit de dagelijkse routine, weg van alle verplichtingen, als werk, huishouden, administratie, gymtasjes, broodtrommels, volle wasmanden en die eindeloze to-do lijsten. Even weg van het gevoel te klunen van weekend naar weekend. Logisch dus dat we dat gevoel nog wat langer vast willen houden en ervan balen dat we het zodra we terug zijn alweer zo makkelijk kwijtraken.

Tips om het vakantiegevoel vast te houden

Maar hoe zorg je er dan voor dat je dat vakantiegevoel nog een beetje langer vasthoudt en de stress nog even op de achtergrond blijft? Terwijl het gewone leven er alweer overheen dendert met van alles dat moet?

  1. Laat je afwezigheidsmelding van je e-mail nog twee dagen aanstaan als je weer aan het werk gaat.
  2. Bedenk wat specifiek voor jou dat fijne vakantiegevoel geeft en kijk eens of je dat op de een of andere manier in je dagelijks leven kunt integreren. Zoek hier eventueel een pakkende foto van de vakantie bij, zodat dat goede gevoel regelmatig wordt opgeroepen.
  3. Bouw ieniemienie vakantiemomenten in, in je dagelijks leven in de vorm van een paar minuten per dag even de boel de boel laten en lekker te niksen, te lezen, te mijmeren of waar je dan ook maar zin in hebt. Even weg uit wat de dag zwaar maakt en hup dat vakantiegevoel weer even in.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF