fbpx

Zo ging het eraan toe op Wendy’s vrijgezellenfeest

Lekker lachen moet je vaker doen. Daar word je blij, gezond en minder gestresst van. Op haar vrijgezellendag kreeg Wendy een sessie bij een lachtherapeut. Bekijk hier het filmpje.

Wat doet lachen met je?

Lachen ontspant de spieren en zorgt voor een goede oefening van het middenrif en de buikspieren. Het masseert de inwendige organen en zorgt voor een grotere bloedtoevoer naar de uiteinden van je lichaam en alle spieren in het lichaam. Bovendien verlaagt lachen het stresshormoon cortisol.

Natuurlijk antidepressivum.

Lachen verhoogt de aanmaak van endorfine, een hormoon dat pijn vermindert en ontspant. Bij lachen worden ook serotonine en dopamine aangemaakt, die als antidepressiva werken.

Vrijgezellig

Wendy van Dijk kreeg van haar vrienden voor haar vrijgezellendag een sessie lachtherapie cadeau. Wendy: “Aanvankelijk voelde het heel ongemakkelijk, werden we er een beetje giechelig van. De vrouw die ons les gaf, had zo’n professionele lach, die haalde dat echt uit haar tenen. Maar het is toch heel intiem, lachen. En al was ik in een veilige omgeving, tussen mensen die ik allemaal goed kende, je staat er daar toch een beetje van: ja, jongens, nu moeten we allemaal gaan lachen. Maar ja, er is altijd eentje die er dan helemaal in blijft. In dit geval Moon. En dan is het zo aanstekelijk, dat werd bulderen, gieren; héérlijk. Dat doen wij, volwassenen, natuurlijk veel te weinig…”

Bekijk het filmpje!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF