fbpx

Zo doorbreek je je ongezonde eetgewoontes

Het eten van de juiste voedingsstoffen kan voor een hoop positieve bijwerkingen zorgen. Zo kunnen gezonde eetgewoontes ervoor zorgen dat je strakker en lekkerder in je vel zit. Maar hoe doorbreek je dan die dagelijkse ongezonde eetgewoontes? De volgende tips kunnen je daarbij helpen:

Wees je bewust van je eetgewoontes

Het woord ‘gewoonte’ zegt al genoeg, als je een gewoonte hebt dan denk je niet meer bewust na over wat je aan het doen bent. Zo is het ook bij slechte eetgewoontes; je denkt niet bewust na of je boterham met hagelslag nou gezond is of niet. Om dit eetpatroon te doorbreken is het belangrijk dat je energie steekt in wat nou eigenlijk wél goed voor je is.

Vervang ongezonde producten

Houd eens een week een eetdagboek bij, je zal zien dat je meer slechte dingen eet dan je denkt. Als je iets ongezonds kan vervangen voor iets wat wel gezond is, doe dit dan ook! Gebruik bijvoorbeeld olijfolie om in te bakken in plaats van bakboter.

Vervang niet te snel!

Ook al ben je je bewust van je slechte eetpatroon, verander niet al je eetgewoontes in één keer. Als je je eetgewoontes blijvend wilt doorbreken kan je het beste elke dag wat anders vervangen. Het gezonder eten zal in de loop van tijd steeds wat makkelijker gaan.

Stop met té snel eten

Niet alleen het eten zelf kan zorgen voor ongezonde eetgewoontes, maar ook de manier waarop je eet. Het is namelijk belangrijk dat je rustig kauwt en doorslikt. Je hersenen krijgen pas na 20 minuten een signaal dat je vol zit, dus als je binnen 10 minuten je bord al leeg hebt kan het zijn dat je meer hebt gegeten dan nodig is. Dit zorgt er dus ook weer voor dat je sneller aankomt.

Plan je maaltijden

Het is nooit een goed idee om boodschappen te doen als je honger hebt. Je koopt in zo’n situatie ongezonde dingen die je normaal nooit zou kopen. Om dit te voorkomen kun je het beste aan het begin van de week je maaltijden bedenken en dit in één keer kopen. Zo voorkom je slechte snacks tussendoor en spontane bezoekjes aan de snackbar.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF