fbpx

Zo behoud je een gezonde levensstijl

Het plan maken om gezonder te gaan leven is redelijk makkelijk. Het uitvoeren van het plan is echter wat lastiger en het behouden van de gezonde levensstijl is nóg lastiger. Toch is het mogelijk om een gezonde levensstijl te behouden, de volgende tips vertellen je hoe: 

Geef niet op na een tegenslag

Heb je besloten om elke dag een stukje te gaan wandelen? Maar ben je het gelijk de volgende dag vergeten? Of schrap je de ongezonde snacks uit je dagelijkse eetpatroon? Maar trakteert je collega je dezelfde dag nog op taart? Ga niet bij de pakken neer zitten! Ook als je plannen even mislukken kun je doorgaan met het behalen van je doel.

Gun jezelf af en toe ook iets 

De gezonde snacks in de pauzes kunnen na een paar weken (of misschien wel dagen) je oren uitkomen. De rauwe worteltjes of plakjes komkommer kun je best een dagje vervangen voor je favoriete snack. De zogenaamde ‘cheat day’ zorgt ervoor dat je een gezonde levensstijl volhoudt omdat je dan iets hebt om naar uit te kijken. Natuurlijk moet je het niet té gek maken, anders ben je weer terug bij af.

Eet gevarieerd 

Hoewel sommige diëten bepaalde groepen voedingsmiddelen of -stoffen volledig overslaan, is het beter om gevarieerd te eten. Fruit, vis, vlees, noten, peulvruchten etc., we hebben de koolhydraten, vetten en eiwitten in deze voedingsmiddelen nodig om te overleven! Hoe meer variatie, hoe meer voedingsstoffen je binnen krijgt én hoe makkelijker het is om gezond te blijven eten.

Doe het voor jezelf 

Als je een gezonde levensstijl wilt behouden is het belangrijk dat je weet waarvoor je het doet. Een goede gezondheid en lekkerder in je vel zitten zouden drijfveren moeten zijn. Als je een gezonde levensstijl wilt hebben omdat je vrienden dat ook hebben, of omdat je liefde wilt dat jij gezonder gaat leven, is het moeilijker om gemotiveerd te blijven. Dus dé tip: doe het voor jezelf!

Luister naar je lichaam

Een verkeerd eetpatroon of het ontbreken van een ritme kan ongezonder zijn dan je denkt. Als je buikpijn krijgt van te veel suikers en te vet eten, weet je dat er misschien wat meer groentes in je eetpatroon gebracht moeten worden. Ook het buiten adem zijn na een simpele wandeling kan een teken zijn dat je meer moet sporten. Het luisteren naar je lichaam geeft veel motivatie voor het behouden van een gezonde levensstijl.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF