fbpx

Zes redenen waarom fietsen zo goed is voor je gezondheid

Het is vandaag de Nationale Fiets naar je Werk Dag! Hoewel er nog vele van ons thuis werken, betekent dat niet dat we onze stalen ros moeten laten verstoffen. Fietsen is namelijk ontzettend goed voor je gezondheid. En het is een van de weinige dingen die je nu nog gewoon kunt blijven doen!

Fietsen vermindert stress

Last van stress of wil je je hoofd even leeg maken? Stap eens lekker op de fiets! Door beweging maakt je lichaam het stofje endorfine aan. Dit zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt en je stressgevoel afneemt. Je voelt je vast beter wanneer je even een heerlijk rondje hebt gereden.

Bloedvaten

Regelmatig fietsen verbetert de samenstelling van het bloed en de stroming ervan. Door beweging worden afvalstoffen beter afgevoerd en neemt de kans op dichtslibbende vaten af. Daarnaast verkleint het de kans op diabetes type 2 en andere hart- en vaatziekten.

Vetverbranding

In een keer veel vet verbanden? Maak dan toch nog maar een rondje. Wist je dat je met 10 minuten al 97 calorieën kunt verbranden? Bewegen stimuleert de vetverbranding meteen. Een half uur per dag fietsen is al genoeg om de vetverbranding op gang te houden.

Fietsen helpt je darmen

Fietsen helpt je darmen. Lichamelijke beweging zorgt ervoor dat je spijsvertering beter gaat werken. Het sneller werken van je darmen, in combinatie met het vermogen om méér water op te nemen, zorgt voor een betere vertering van je voedsel.

Je slaapt dieper

Een lastige slaper? Mensen die ongeveer 20-30 minuten per dag op de fiets doorbrengen slapen gemiddeld een uur langer. Daarnaast merk je direct dat je tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen gehalveerd wordt. En door het buiten zijn blijft je natuurlijke dag- en nachtritme beter in balans. Slaap lekker!

Weerstand

Genoeg groente en fruit eten is altijd belangrijk, maar wist je dat bewegen je weerstand ook verbetert? Uit onderzoek is gebleken dat de mensen die minimaal 5 dagen per week, iedere dag minimaal 30 minuten fietsen, de helft minder ziektedagen opnemen dan de mensen die niet fietsen. Genoeg redenen om onze oude vertrouwde fiets weer eens uit de schuur te pakken. We zijn niet voor niks een fietsland!

Lees hier het verhaal van Marja, die haar eten bij elkaar fietst in haar eigen omgeving.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF