fbpx

Zes fascinerende weetjes over chips die je nog niet wist

Wist je dat 30 procent van de Nederlanders niet weet dat Lay’s chips gemaakt wordt van echte aardappels? De reis begint met een bescheiden aardappel vers uit de Nederlandse grond. Vervolgens wordt deze aardappel de heerlijke snack waar we allemaal zo gek op zijn. Wij nemen je mee in de wereld van chips en delen zes weetjes die jij misschien ook nog niet wist. 

1. Lokale trots

Er bestaan chipssmaken die alleen in specifieke landen verkrijgbaar zijn. In Japan kun je bijvoorbeeld chips vinden in de  smaken  Wasabi, Groene Thee en zelfs Sushi. Nog leuker om te weten is dat de smaak Paprika echt een Nederlandse smaak is en Salt & Pepper het liefst gegeten wordt in België.

2. Wispelturige formaten 

Heb je je ooit afgevraagd waarom chips verschillende formaten hebben? Dat komt doordat de aardappels, voordat ze gesneden worden, in verschillende vormen en maten komen. De verschillende formaten maken elk snackmoment weer anders.

3. Keukenprins(es) 

Chips zijn niet alleen een populaire snack, maar ze worden ook gebruikt als ingrediënt in sommige gerechten. Denk bijvoorbeeld aan chips op een broodje, chips in een salade of chips als topping op een ovenschotel. Wat denk je van crunchy kipfilet met paprikachips uit de oven?

4. Het seizoensgebonden knisperen 

Heb je ooit gemerkt dat de knapperigheid van chips per seizoen kan verschillen? Aardappels zijn natuurproducten en worden beïnvloed door de omstandigheden waarin ze groeien. De droogte of vochtigheid van de grond, de zonnestralen en andere weersfactoren kunnen invloed hebben op de aardappels en op hoe de chips eruitzien en aanvoelen. Hierdoor is er soms dus een verschil in kraak!

5. De kleur van jouw favoriete zak

Het logo van het chipsmerk Lay’s bestond vroeger uit de kleuren rood en blauw. Daarom zijn de eerste chips die ze op de markt brachten, naturelchips, in een rode zak met blauwe accenten gedaan. Paprika was de tweede smaak die werd uitgebracht. Daar werd de link met het merk gelegd door deze in een blauwe zak te doen, met rode accenten. Logisch? Helemaal niet. Een paprika is toch rood, geel of groen?

6. Check, check, check

Wist je dat er soms wel 18.000 kwaliteitschecks per jaar gedaan worden op de aardappels voordat ze uit de fabriek komen en dus een chipje worden? Volgens Lay’s beginnen de beste chips bij de beste aardappels. Wie wil nou geen chips die met veel zorg en aandacht duurzaam verbouwd is?

Verlang je naar een sprankje avontuur tijdens je avond met chips op de bank? Dan moet je weten dat er vanaf deze week in een Lay’s chipszak een gouden chipje verborgen kan zitten. Als je het geluk hebt het gouden exemplaar te vinden, maak je kans op maar liefst 10.000 euro. Dus, lieve chipsfanaten, laat die innerlijke schatzoeker in je los!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF