fbpx

Your Meal Planners: Oud en Nieuw wordt een feestje met deze heerlijke scroppino’s!

Deze week sluiten Rosa en Lucy van Your Meal Planners het jaar met ons af. Afgelopen week zijn ze bezig geweest met het stellen van doelen voor 2019, maar ook met een terugblik op 2018. Vooral kijken ze terug op Your Meal Planners, dit was hun eerste jaar als ondernemers! Ze beseffen zich dat het eerste jaar al zoveel gave dingen voorbij zijn gekomen. Maar de dingen die eraan zitten te komen, die zijn helemaal geweldig. Voor nu hebben ze twee recepten voor een heerlijke scroppino (alcohol en alcoholvrije) om dit mooie jaar af te sluiten! 

1. Romige Scroppino met alcohol

Rosa en Lucy:‘Wij zijn beide dol op de Italiaanse keuken en dan kom je al snel in aanraking met een scroppino, ons lievelings toetje na een volle maaltijd! Of je nu Scroppino of Sgroppino schrijft, wij weten het na flink wat ‘gegoogle’ nog steeds niet precies, maar een ding is zeker, deze variant is te lekker!’

Dit recept is voor 8 goed gevulde champagneglazen.

Belangrijk is om de glazen, prosecco en wodka voor 1 uur in de vriezer te leggen. Dan wordt alles goed koud!

Dit heb je nodig

 • Prosecco – 500 ml
 • Wodka – 100 ml
 • Limoen – 1 stuk
 • Citroensorbetijs – 1 liter

Nodig: Mixer 

Zo maak je het

 1. Pak een kom waarin je goed kunt mixen. Doe het citroensorbetijs in de kom en klop met een mixer beetje bij beetje de prosecco en wodka door het ijs. Mix tot het een romig geheel is geworden zonder klontjes.
 2. Snijd van de limoen 8 dunne schijfjes en snijd ze tot de helft in.
 3. Schenk de Scroppino in de glazen en steek een limoenschijfje op elk glas. Serveer direct.
 4. Je kunt eventueel nog een mooi suikerrandje op het glas maken! Dit doe je door een laagje (limonade)siroop in een diep bord te schenken. Maak ook een diep bord met een laagje suiker. Je ‘dipt’ het glas eerst in de siroop en vervolgens in de suiker. Doe dit natuurlijk wel voordat je het glas vult met Scroppino!

Jouw moment dit jaar

Lucy: ‘Rosa stelde mij tussendoor ook even een persoonlijke vraag, Luus welk moment is je nou het meest bijgebleven dit jaar? Het antwoord liet even op zich wachten, maar al snel werd het mij duidelijk, Burningman, bovenop een of andere steiger, dansend met een Indiaans mannetje, dat moment vergeet ik nooit meer. Het leek wel surrealistisch en ik denk er nog vaak aan terug. Zoveel liefde en openheid straalde deze man uit, het raakte me.’

Rosa: ‘Zelf kijk ik erg uit naar de komst van mijn eerste kindje in februari. Het feit dat ik zwanger ben, was ook wel echt een hoogtepunt in 2018. De zwangerschap kwam vrij onverwacht, na een onzekere periode, maar is daarom extra bijzonder en ik geniet er volop van!’

2. Alcoholvrije scroppino

Lucy: ‘Doordat Rosa zwanger is mag ze natuurlijk geen alcohol. Zielig vind ik dat en dus kwam ik met deze alcoholvrije versie van de scroppino. Minstens net zo lekker als de ‘originele’!’

Ook de alcoholvrije variant wordt lekkerder als de drank en glazen goed koud zijn! Leg ze daarom ook 1 uur in de vriezer voordat je dit drankje maakt.

Dit heb je nodig

 • 7-up of sprite – c.a. 400 ml
 • Limoen – 2 stuks
 • Citroensorbetijs – 500 gram
 • Hoge champagneglazen – 4 stuks

Nodig: Mixer

Zo maak je het

 1. Pers van 1 limoen het sap eruit. Je kunt hem gewoon heel goed uitknijpen.
 2. Pak een kom waarin je goed kunt mixen. Doe het citroensorbetijs in de kom en klop met een mixer beetje bij beetje de 7-up of sprite en het limoensap door het ijs. Mix tot het een romig geheel is geworden zonder klontjes.
 3. Snijd van de andere limoen 4 dunne schijfjes en snijd ze tot de helft in. Een helft van de limoen kun je raspen zodat je deze rasp kunt gebruiken voor de garnering. Ziet er extra feestelijk uit!
 4. Schenk de ‘Scroppino’ in de glazen en steek een limoenschijfje op elk glas. Garneer eventueel met het rasp van de limoen. Serveer direct.

Scroppino

Goede voornemens

Rosa en Lucy: ‘Al snel ging het gesprek uit naar 2019, naar onze dromen, voornemens en doelen. Met goede voornemens hebben we niet zo heel veel, bleek voor beiden. Dromen, dat past ons veel beter! En dromen hebben we volop! Het lijkt ons heel gaaf om nog meer mensen te inspireren om gezond(er) te gaan eten, zowel online als offline. Dus bij deze, wij raden iedereen aan niet je goede voornemens op papier te zetten, maar je dromen! En die te verwezenlijken natuurlijk, uiteindelijk! We willen jullie, de lezers van ons wekelijkse blog voor Wendy, heel erg bedanken voor jullie interesse en enthousiasme. En natuurlijk wensen we iedereen een bijzonder mooi 2019!

We luiden 2019 in met een heerlijke scroppino, met of zonder alcohol, voor ieder wat wils!

 

 

 

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF