fbpx

Your Meal Planners: let’s beat the winterblues, tijd voor chocolade!

De winterdip slaat elk jaar weer toe: de dagen worden korter, het is koud en je voelt je niet zo blij. Dat betekent natuurlijk niet dat we bij de pakken neerzitten. Rosa en Lucy hebben de gouden tip voor jouw winterdip: drie overheerlijk chocoladerecepten voor alle chocolisten onder ons! 

1. Mini chocolade kokostaartjes

Deze chocolade kokostaartjes zitten ergens tussen een taartje en een bonbon in. Ze zijn onwijs lekker bij de koffie en deze choco-kokos-wondertjes zijn ook nog eens verantwoord! Dit recept is geïnspireerd op het recept ‘chocolade kokos bonbons’ van Lekker eten met Linda.

Dit heb je nodig

  • Circa 16 vormpjes voor mini muffins
  • Medjoul dadels – 5
  • Gemenge noten – 50 gram
  • Kokosolie – 3 eetlepels, gesmolten
  • Kokosrasp – 70 gram
  • Honing – 1 eetlepel
  • Pure chocolade – 100 gram
  • Snufje gemalen zeezout

Zo maak je het

  1. Meng met een staafmixer of in een keukenmachine de dadels en noten tot een korrelige massa. Vergeet niet de kapjes van de dadels te verwijderen. Roer 2 eetlepels gesmolten kokosolie door het mengsel. Verdeel het mengsel over de vormpjes en druk aan met een lepel.
  2. Meng vervolgens een eetlepel gesmolten kokosolie met de kokosrasp en de honing. Verdeel over het noten- en dadel mengsel in de vormpjes en druk aan met een lepel.
  3. Smelt de chocolade au bain marie. Verdeel de gesmolten chocolade over de vormpjes. Laat de taartjes c.a. 2 uur opstijven in de koelkast, of c.a 1 uur in de vriezer.

Tip: je kunt de chocolade kokos taartjes  3 – 5 dagen bewaren in de koelkast.

chocoladetaart

Chocolade stelt geen lastige vragen, chocolade begrijpt je gewoon

Lucy: ‘Wanneer Rosa en ik onze werkdag samen beginnen, begint zo’n dag met een heerlijk koffiemomentje met daarbij iets om van te smullen. Vorige week hadden we een vrij pittig gesprek over het weer van de afgelopen tijd. En nee, we klagen absoluut niet, maar ja, we maken ons toch wel een beetje zorgen. Misschien kun je raden waarom we ons zorgen maken…  de winterblues zijn weer in aantocht. Het wordt weer vroeg donker en later licht, maar met deze temperaturen voelt het niet alsof de winter in aantocht is. Dat voelt eigenlijk wel een beetje vreemd. Door ons gesprek kwamen we dus op het onderwerp: wintertijd met de bijbehorende winterdip. Rosa ziet deze periode eigenlijk best rooskleurig in… zou die winterdip toch nog even bij ons uit de buurt blijven?’

2. Havermout met chocolade en pistachenootjes

Oh girl, wat is het toch een verwennerij om de dag te beginnen met een warm ontbijtje met chocolade. En zeker in combinatie met pindakaas.

Dit heb je nodig

  • Amandelmelk – 250 milliliter
  • Havermout – 6 á 7 eetlepels
  • Banaan – 1, in plakjes
  • Pure chocolade (70% cacao) – 25 gram
  • Pindakaas van 100% pure pinda’s – 1 eetlepel
  • Pistachenoten – klein handje, gepeld

Zo maak je het

  1. Neem een kleine pan en giet hier de havermout met de amandelmelk in. Breng langzaam aan de kook.
  2. Als de havermout bijna kookt, draai je het vuur uit. Hak de pure chocolade fijn en meng door de havermout samen met een eetlepel pindakaas.
  3. Giet de havermout in een schaaltje en maak af met een topping van plakjes banaan en pistachenootjes.

havermout

Lucy: ‘Terwijl wij lekker aan het kletsen waren voordat we aan onze werkdag begonnen, bedacht ik me ineens dat ik een artikel had gelezen over chocolade en de winterblues. Even een Google-search, en het artikel dat ik las in het AD: ‘Chocolade is echt gezond, zeker tijdens de wintermaanden’, kwam weer naar boven. In het artikel staat dat onderzoekers van de Duitse Maarten Luther-Universiteit en het Max Rubner-Instituut hebben ontdekt dat cacaobonen, cacaoboter, cacaopoeder en pure chocolade een bron van vitamine D2 zijn. En vitamine D, daar hebben we tijdens de korte winterdagen allemaal extra behoefte aan!

In gedachten waande we ons al op de bank met een heerlijke reep chocolade Caramel Zeezout. Want ja, chocolade is super gezond toch?! Maar helaas, dit geldt alleen voor pure chocolade. Eigenlijk is het niet zo’n tegenvaller want van chocolade kun je onwijs veel lekkere en verantwoorde recepten maken. En nu de wintertijd volgend weekend ingaat, is een boost natuurlijk hartstikke welkom. Let’s beat the winterblues!’

Tip: meer lezen over het artikel ‘chocolade is echt gezond, zeker tijdens de wintermaanden?’ Neem dan snel een kijkje op de website van het AD!

3. Power smoothie met koffie en chocolade

Dat chocolade gezond is, zeker tijden de wintermaanden, laten we ons natuurlijk geen tweede keer zeggen. Met deze smoothie begin je jouw dag met een kickstart! Geen koffieliefhebber? Laat de koffie dan terzijde.

Dit heb je nodig

  • (Plantaardige) magere kwark – 50 gram
  • Banaan – 1, des te rijper, des te zoeter
  • Mandarijn – 1 (heb je geen mandarijn in huis? Ga dan voor 50 milliliter (plantaardige) melk of water)
  • Havermout – 2 eetlepels
  • Pure chocolade – 4 blokjes, 70% cacao
  • Kopje espresso
  • Optioneel: een scheutje honing

Zo maak je het

  1. Zet eerst een kopje espresso zodat het even kan afkoelen.
  2. Breek de banaan in stukken en voeg samen met de andere ingrediënten in de blender.
  3. Voeg tot slot de espresso toe en jouw smoothie is ready to go!

pure chocolade

Elke week zonder gedoe gezond en gevarieerd eten? Het eerste weekmenu krijg je gratis in jouw mailbox!

SCHRIJF JE IN

 

 

 

 

 

 

 

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF