fbpx

Your Meal Planners: ‘Kersttradities hebben wij niet heel veel, op één ding na!’

Na de sinterklaastradities van Rosa en Lucy van Your Meal Planners die ze een paar weken geleden deelden, is het nu tijd voor hun kersttradities! Alleen bedachten ze zich al snel dat ze niet zoveel kersttradities hebben…Met Sinterklaas doen ze de cadeautjes en dat zijn er meestal nog veel waardoor dit met kerst wordt overgeslagen. Maar er is wel één ding dat elke kerst weer terugkomt. Een heerlijk recept van oma! 

Eerste Kerstdag

Lucy:‘Eerste kerstdag zijn we vaak bij onze ouders en dan wordt er begonnen met koffie en appeltaart. De beroemde plaat appeltaart die al door oma werd gebakken en nu door onze moeder (of vader). En daar heb je meteen onze eerste en enige traditie te pakken, appeltaart eten! De klassieker, mét slagroom. Ik type deze blog op maandagochtend om 10.00 uur met een kopje koffie en zou er nu wel zo’n taartje bij lusten.’

Your Meal Planners

(O)ma’s plaat appeltaart

Rosa en Lucy: ‘Geen echt, eigen Your Meal Planners recept deze week, maar een beetje van ‘onszelf’ en een beetje van Koopmans.’

Dit heb je nodig

 • (Koopmans) Appeltaart – 2 pakken
 • Roomboter (ongezouten) – 350 gram
 • Eieren – 2 stuks
 • Appels, Goudrenetten – 2 kg
 • Rozijnen – 150 gram
 • Kaneel – 2 flinke el
 • Dadelstroop of ahornsiroop – 1 el
 • Ongezouten noten – 175 gram
 • Bloem voor het uitrollen van het deeg

Zo maak je het

 1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
 2. Wel de rozijnen in lauwwarm water.
 3. Was de appels en snijd ze in vier parten. Verwijder het klokhuis. Snijd nu per partje plakjes. Schillen hoeft niet, de smaak van de schil zorgt juist voor de bite aan de appeltaart. Het is even werk!
 4. Meng de appels in een grote kom met de kaneel.
 5. Meng de noten met de dadelstroop of ahornsiroop.
 6. Nu begin je aan het deeg door de roomboter te mengen met het meel van de appeltaartmix en de eieren. Wij kneden het deeg altijd met de hand!
 7. Beleg een bakplaat met bakpapier. Gebruik ⅔ van het deeg om de bakplaat te bekleden. Doe dit door het deeg uit te rollen met de palmen van je handen of met een deegroller.
 8. Verdeel nu de rozijnen en de noten over het deeg voordat je de appels erop gaat leggen. De appels leg je partje voor partje, ja echt!, op het deeg.
 9. Maar van het restant van het deeg eerst rolletjes zodat je hier vervolgens linten voor over de appels van kunt maken. Gebruik bloem om de rolletjes op uit te rollen. Maak ruiten van de linten zodat je appeltaart er straks mooi uit komt te zien!
 10. Zet de appeltaart voor 60 tot 75 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Geniet ervan!

Your Meal planners appeltaart

Toch nog een traditie!

Lucy:’En ik bedenk me nu, we hebben toch nog een traditie… Wandelen, lekker naar buiten! Want ja, dan heb je meer ruimte voor het kerstdiner 😉 En we houden allemaal, behalve onze grote broer, nogal van buiten zijn, van een hele dag binnen worden we niet echt gelukkig. Na de wandeling schuiven we aan voor het kerstdiner en dat ziet er elk jaar anders uit. Dit jaar hebben we een winterBBQ met lamsvlees voor de vleeseters en een BBQ-vega-optie die we nog even moeten bedenken. Tips zijn altijd welkom!’

Wil jij elke week gezond eten zonder gedoe? Meld je aan voor Your Meal Planners weekmenu en ontvang het eerste menu gratis in jouw mailbox. Boodschappen halen wordt een feestje!

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF