fbpx

Your Meal Planners: Happy Halloween paprika’s

Enge Halloween party’s, je verkleden als mummie, jezelf besmeuren met ketchup en griezelige spinnen… de laatste jaren wordt Halloween groots gevierd. Toen Rosa en Lucy afgelopen woensdag hun gebruikelijke samenwerkingsdag hadden, kwamen ze op een pagina van wendyonline.nl terecht met ‘5 spooky snacks.’ Ze schakelde meteen hulp in van de kids en al snel werd er iets bevestigd: Halloween is hip! Griezelige feestjes met een grappige twist, wie wilt dat nou niet als kind? En wij als volwassenen vinden het stiekem ook erg leuk, is het niet? Aangezien Halloween akelig dichtbij komt, delen Rosa en Lucy vandaag een recept van vrolijke, maar mysterieuze gevulde paprika’s. Kom maar op met die thriller avond!

Halloween

Het recept: gevulde Halloween paprika’s

Rosa en Lucy: ‘We konden het niet laten om een ‘Meal Planners proof’ recept te maken. Deze grappige gevulde paprika’s zijn een feestje om te eten, ook voor kids!’

Dit heb je nodig

  • Ovenschaal
  • Paprika’s – 3, in verschillende kleuren
  • Couscous – 100 gram
  • Bouillonblokje – 1/2
  • Bosuitjes – 2, in ringen gesneden
  • (Vegetarisch) gehakt – 150 gram
  • Kidneybonen – 200 gram, uitgelekt en afgespoeld
  • Maïs – 200 gram, uitgelekt en afgespoeld
  • Tomaten – 3, in blokjes
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Rode ui – 1, gesnipperd
  • Knoflook – 1 teentje, fijngesneden of geperst
  • Fetakaas – naar smaak, verkruimeld
  • Paprikapoeder – 2 theelepels
  • Chilipoeder – 1 theelepel
  • Optioneel: 1 theelepel Harissa pasta

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel een half bouillonblokje en meng met de couscous.
  3. Snipper de ui en knoflook, snijd de tomaten en laat de bonen uitlekken.
  4. Verhit (olijf)olie in een koekenpan en begin met het fruiten van de ui, wanneer de ui glazig is, voeg je de knoflook toe en bak je het (vegetarisch) gehakt mee. Vervolgens voeg je de tomaten en tomatenpuree toe met een klein scheutje water en laat je dit even pruttelen. Hou je van pittig? Voeg dan een theelepel Harissa toe aan het mengsel.
  5. Na een paar minuten voeg je de kidneybonen en mais toe aan het mengsel. Roer even goed door en draai het vuur uit. Meng de couscous door het mengsel.
  6. Hol de paprika’s uit. Dit doe je door de bovenkant van de paprika af te snijden, zodat je een ‘hoedje’ voor de paprika overhoudt. Vervolgens verwijder je de zaadlijsten uit de paprika. Je kunt een grappig gezichtje uit de paprika’s snijden om ze voor de kleine eters net even wat aantrekkelijker te maken.
  7. Vul de paprika’s met het couscous-mengsel. Zet de gevulde paprika’s rechtop in een ovenschaal en bak in c.a. 20 minuten gaar.
  8. Serveer de gevulde paprika’s met lente uitjes en verkruimel de feta.

Tip: wil jij elke week gezond eten zonder gedoe? Meld je aan voor Your Meal Planners weekmenu en ontvang het eerste menu gratis in jouw mailbox. Boodschappen halen wordt een feestje!

gevulde paprika

Wil je nog meer snack-inspiratie voor een gezellig avondje griezelen? Steek je handen uit de mouwen en probeer deze 5 spooky snacks. Happy Halloween!

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF