Your Meal Planners: een heerlijke kraamtaart voor de geboorte van baby Mick!

Deze week hebben Rosa en Lucy van Your Meal Planners een bijzondere blog. Rosa is namelijk moeder geworden van zoontje Mick! De kleine baas maakt het goed en om dit te vieren hebben zij twee heerlijke recepten voor jullie. Een kraamtaart om de geboorte te vieren en een heerlijk friszoete zuurkoolschotel! 

Onze 'kraamtaart': chocoladefudge met muisjes

Lucy: 'Een feestje om te zien en dat niet alleen, te lekker zijn deze heerlijke hapjes! Snijd de fudge wel in kleine porties want hij is machtig genoeg.'

Dit heb je nodig voor de fudge

  • Pure chocolade (72%) - 350 gram
  • Gecondenseerde melk - 1 blikje
  • Ongezouten roomboter - 30 gram
  • Gemengde noten - 150 gram
  • Snufje zout

Dit heb je nodig voor de topping van de fudge

  • Witte chocolade - 175 gram
  • Ongezouten roomboter - 20 gram
  • Room (plantaardig) - klein scheutje
  • Muisjes

Zo maak je het

  1. Hak de noten voor de fudge grof.
  2. Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook. Zet een kom of nog een tweede pan bovenop het pannetje en smelt hierin de pure chocolade samen met de boter en een snufje zout.
  3. Zodra de chocolade gesmolten is, voeg je de gecondenseerde melk en de noten toe. Meng goed door.
  4. Doe de chocolademassa in een met bakpapier bekleed bakblik of ovenschaal en laat tien minuten opstijven in de koelkast.
  5. Ondertussen maak je de topping door de witte chocolade, roomboter en een klein scheutje room op dezelfde manier te smelten als de pure chocolade.
  6. Haal de fudge uit de koelkast, verdeel de witte chocoladesaus erover en bestrooi ruim met muisjes.
  7. Zet de fudge voor een uur in de vriezer. Daarna is hij voldoende opgestijfd om aan te snijden. Je kraamvisite wordt hier sowieso heel blij van!

Kraamtaart Mick

Baby Mick nu al een kleine baas!

Lucy: 'Twee keer tante in 2018, dat had ik echt helemaal niet verwacht! Mick heeft ons allemaal enorm laten schrikken toen hij besloot dat het op 24 december tijd was om te komen, na bijna 32 weken in de buik van mama Rosa te hebben gezeten. Nu, een kleine vier weken verder, kunnen we stellen dat hij het onwijs goed doet! Een echte baas is het! Mega trots natuurlijk.

Mick heeft inmiddels bewezen dat hij ontzettend sterk is en dat heeft hij niet van een vreemde. Rosa was na de bevalling meteen weer fit, hoe is dat mogelijk?! Misschien wel van al dat gezonde eten. ;) Het was in ieder geval een zegen want het zijn heel wat ritjes van en naar het ziekenhuis op het moment en dan is het wel onwijs fijn als je dat zelf lichamelijk ook aan kan.'

Friszoete zuurkoolschotel met banaan en appel

Lucy: 'Naast de ‘kraamtaart’, wat bij ons fudge is geworden, deel ik ook ons recept van zuurkoolschotel met zoete aardappel met jullie. Onze moeder en ik hebben deze schotel tijdens de feestdagen voor het kersverse gezinnetje gemaakt zodat ze zich de eerste dagen niet druk hoefde te maken over het eten.

Sowieso echt een aanrader voor drukke weken deze zuurkoolschotel! Je maakt een grote schaal en je kunt er minstens twee dagen van eten.'

Dit heb je nodig

  • Zoete aardappel - 750 gram
  • Zuurkool naturel - 500 gram
  • Banaan (in plakjes) - 1,5 stuk
  • Appel (in stukjes, mag worden geschild) - 1 stuk
  • Rozijnen - 50 gram
  • Kerriepoeder - 2 el
  • Kookroom (plantaardig) - flinke scheut
  • Geraspte kaas (oud) - 175 gram

Nodig: ovenschaal en keukenmachine of staafmixer 

Zo maak je het

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Wel de rozijnen in lauwwarm water.
  3. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukjes van c.a. 2 cm. Kook de aardappelen in ongeveer 10 minuten gaar. Als je er makkelijk met een vork in kunt prikken zijn ze gaar. Giet de zoete aardappelen af.
  4. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken in een vergiet en snijd het fruit. Dep de rozijnen droog in een schone theedoek.
  5. Meng de zuurkool, het fruit, de rozijnen en het kerriepoeder in de ovenschaal goed door elkaar.
  6. Doe de gekookte zoete aardappelen samen met een scheut kookroom in je keukenmachine. Meng tot een gladde massa. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan je staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Verdeel de zoete aardappel puree over de zuurkool. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: met een beetje creativiteit maak je er ook gemakkelijk een ‘nieuwe’ avondmaaltijd van op dag twee. Je kan de volgende dag het restje van de schotel met kikkererwten en spinazie eten. Je hebt dan een soort lauwwarme zuurkoolsalade, echt een aanrader!

Zuurkoolschotel

Wil jij elke week gezond eten zonder gedoe? Meld je aan voor Your Meal Planners weekmenu en ontvang het eerste menu gratis in jouw mailbox. Boodschappen halen wordt een feestje!