fbpx

Your Meal Planners: een feestelijk dagmenu voor de verjaardag van hun moeder

Het nieuwe WENDY-magazine ligt in de winkel en Rosa en Lucy werden meteen getrokken door het thema dat hieraan gekoppeld is: Ik heb je lief. Dit thema past natuurlijk perfect in de decembermaand, maar valt voor Rosa en Lucy helemaal mooi samen omdat het vandaag de verjaardag is van hun moeder! En haar verjaardag laten ze natuurlijk niet zomaar voorbijgaan, want Rosa en Lucy zijn gek op hun moeder!

Feestelijk dagmenu

Rosa en Lucy: ‘We hebben op Wendyonline en op Instagram al veel mooie verhalen met de #ikhebjelief voorbij zien komen. Wij hebben onze moeder vandaag extra lief! Omdat het haar verjaardag is, en ze gek is op lekker eten, delen we een feestelijk dagmenu met een van onze favorieten van onze moeder in de hoofdrol: Lasagne met zoete aardappel. En natuurlijk delen we ook een foto samen met onze liefste moeder!’

Dit staat er deze week op het overheerlijke dagmenu:

  • Ontbijt met kwark, kokos en vers fruit
  • Pitabroodje met romige avocadovulling
  • Lasagne met zoete aardappel 

1. Kwark met geroosterde kokos en vers fruit

Ontbijt kwark

Rosa: ‘Omdat deze blog toch een beetje in het teken staat van onze moeder, houden we het ook bij haar favoriete ontbijt, namelijk kwark! Wij geven er een kleine twist aan met geroosterde kokos, dat geeft zo een lekkere crunch!’

Dit heb je nodig

  • magere kwark – 150 ml
  • muesli – 2 el (ga voor een variant zonder toegevoegde suiker, zoals zonnatura)
  • pompoenpitten – 1 el
  • kokosrasp of kokosvlokken – 1 el
  • kiwi, geschild en in stukjes – 1 stuk
  • mandarijn, in partjes – 1 stuk
  • Kaneel – naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm een koekenpan zonder olie op laag vuur. Rooster hier de kokosrasp en pompoenpitten in tot de kokosrasp goudbruin kleurt.
  2. Snijd het fruit in de gewenste grootte.
  3. Doe de kwark in een schaaltje. Versier je kwark met het verse fruit, de muesli, kaneel en de geroosterde pompoenpitten en kokosrasp.

2. Pitabroodje met romige avocado vulling 

Pita's

Lucy: ‘Deze lunch is echt comfortfood, voedzaam, gezond en te lekker! Dus mocht je een avond snacken met pita’s dan is het zeker de moeite waard om ze niet meteen in de vriezer te doen, maar nog even te bewaren voor een lunch de volgende dag.’

Dit heb je nodig 

  • Cherrytomaten, in stukjes – 3 stuks
  • Rucola – een handje
  • Hüttenkäse – 1 grote el
  • Avocado, geprakt– een halve
  • Pitabroodje (volkoren) – 1 stuk
  • Kikkererwten of een klein salade verpakking van Bonduelle – 2 el
  • Zwarte peper

Zo maak je het

  1. Rooster het pitabroodje in de broodrooster.
  2. Meng de geprakte avocado, gesneden cherrytomaten, Hüttenkäse en kikkererwten door elkaar in een schaaltje. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd je pitabroodje doormidden en doe in beide helften eerst de rucola en daarna de ‘avocadovulling’. Eetsmakelijk!

3. Easy lasagne met zoete aardappel

Rosa en Lucy: ‘Omdat het haar verjaardag is, en ze gek is op lekker eten, delen we een feestelijk dagmenu met een van onze favorieten van onze moeder in de hoofdrol: Lasagne met zoete aardappel. En natuurlijk delen we ook een foto samen met onze liefste moeder!’

YMP moeder

 Dit heb je nodig 

  • Aubergine, in ronde plakken – 1 stuk
  • Zoete aardappels, geschild en in blokjes – 3 stuks
  • Knoflook, uitgeperst – 3 tenen
  • Bladspinazie – 100 gram
  • Mozzarella – 100 gram
  • Plantaardige melk – 3 el (scheutje)
  • Chilipoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Blender, staafmixer of keukenmachine
  • Grillpan

Optioneel: voeg geraspte parmezaan toe

All time favourite

Lasagne zoete aardappel

Rosa en Lucy: ‘Wij houden van lasagne, natuurlijk om de smaak (en de kaas ;)) maar toch ook omdat het zo handig is om het gerecht de oven in te schuiven, de keuken op te ruimen en na het eten helemaal klaar te zijn. Deze lasagne bevat zoete aardappel EN aubergine, onze ‘all time favourites’ en is daarmee een stuk gezonder dan een ‘normale’ lasagne! Prima voor een door de weekse dag!’

Zo maak je het 

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in gelijke blokjes. Leg de blokjes in een ovenschaal en meng met een scheutje olijfolie, peper en zout. Plaats in de magnetron op de hoogste stand voor c.a. 7 minuten. De zoete aardappel is klaar als je deze makkelijk kunt inprikken met een vork.
  3. Snijd vervolgens de aubergine in gelijke plakken van c.a. 1 cm dik. Pak de grillpan, verwarm hierin een scheutje olijfolie. Grill de aubergine tot ze mooie, bruine grillstrepen hebben.
  4. Nu doe je de zoete aardappel samen met de knoflook, plantaardige melk, chilipoeder, peper en zout in de blender of keukenmachine. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Mix tot een gladde puree.
  5. Rasp de mozzarella en eventueel parmezaan met een grove rasp.
  6. Vet een ovenschaal in met kokos- of olijfolie. Maak vervolgens laagjes, begin met de aubergine, verdeel daar de zoete aardappel over, voeg vervolgens de spinazie toe en bestrooi met de kaas.
  7. Plaats de schaal voor c.a. 10 minuten in de oven, tot de kaas goed gesmolten is.

Wil jij elke week gezond eten zonder gedoe? Meld je aan voor Your Meal Planners weekmenu en ontvang het eerste menu gratis in jouw mailbox. Boodschappen halen wordt een feestje!



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF