fbpx

Your Meal Planners: 3 x lenterecepten

Over drie dagen, op 20 maart, is het zover: dan is de lente ein-de-lijk aangebroken. Langere dagen, warme zonnestralen en al die fijne terrasjes. Wat worden we toch blij van deze gedachten, jij ook? Heerlijk om daar bij weg te dromen. Daarom delen Rosa en Lucy alvast een verrukkelijk lentemenu met ons, yes! 

1. Ontbijt: tropische smoothie met mango en kokoswater

”Een perfecte start voor op een zonnige lentedag. Wij waanden ons even terug op Bali…”

Dit heb je nodig voor twee smoothies

  • Kokoswater – 400 milliliter
  • Mango – 1/2, in blokjes
  • Banaan – 1
  • Verse munt – een klein handje

Zo maak je het

  1. Snijd het fruit en doe alle ingrediënten in een blender. Meng totdat je er twee gladde smoothies uit kunt halen, enjoy!

Rosa: ”Weet je waar we nog blijer van worden? Van het idee dat als de lente komt, ook de zomer in aantocht is! En als we het hebben over de zomer, denken we natuurlijk ook aan bikini’s…

Aangezien ik hier eigenlijk nooit mee bezig was, bedacht ik me dat dit nu toch écht anders is als ‘new mom.’ Dus ja, de lente, de zomer, het mooie weer… misschien toch tijd voor iets ‘slankere’ gerechtjes om weer in die bikini van afgelopen jaar te passen. Toch ook leuk voor manlief als ik met kleine Mick op het strand een beetje kan shinen!”

2. Lunch: lentesalade caprese met aardbeien

Lucy: ”Wij halen onze inspiratie eigenlijk overal vandaan; van etentjes buiten de deur tot Pinterest. Maar ook uit kookboeken… daar zijn we allebei nogal dol op.

Een favoriet van Rosa is het boek ‘Love and Lemons,’ 100 zonnige variaties met verse groenten. Zij hebben een geweldige, zomerse caprese in het boek staan. Daar webben we een heerlijke, al zeggen we het zelf, variatie op gemaakt!”

Dit heb je nodig

  • Aardbeien – 150 gram, in plakjes
  • Cherrytomaten – 200 gram, gehalveerd
  • Mini mozzarella-bolletjes – 250 gram, gehalveerd
  • Druiven – 150 gram, gehalveerd
  • Pecan- of walnoten – een handje, grofgehakt
  • Verse muntblaadjes – naar smaak, in stukje gescheurd
  • Balsamicoazijn – naar smaak

Zo maak je het

  1. Meng de aardbeien, druiven, cherrytomaten en mozzarella in een kom of bakje. Voeg hier naar smaak een scheutje balsamicoazijn aan toe.
  2. Meng vervolgens de noten en muntblaadjes door de salade.
  3. Nu kun je beginnen met genieten van de heerlijke en pure smaken!

Tip: zin in een goed gevulde lunch? Serveer met een volkoren cracker of geroosterde boterham.

lenterecepten

3. Diner: frisse quinoa salade met granaatappel, munt en dadels

Dit gerecht is heerlijk om te delen met vrienden tijdens een borreltje. Een lekker vers stokbroodje erbij en je kunt er gemakkelijk met vier personen van smullen.

Dit heb je nodig

  • Quinoa – 150 gram
  • Granaatappel – 1 hele of een bakje
  • Rucola – 75 gram
  • Kikkererwten – 1 blik, uitgelekt
  • Knoflook – 1 teentje, geperst
  • Radijs – een bosje, in plakjes gesneden
  • Rode ui – 1, fijngesneden
  • Avocado – 1, in blokjes
  • Zwarte olijven – naar smaak toevoegen
  • (Djintan) komijnpoeder – 1 eetlepel
  • Dadels – 4, in stukjes
  • Verse peterselie of koriander – naar smaak
  • Verse munt – naar smaak
  • Optioneel: verkruimelde feta, ongezouten gebrande amandelen

Dit heb je nodig voor de dressing

  • Olijfolie – 1 eetlepel
  • Grove mosterd – 2 eetlepels
  • Appelciderazijn – 1 eetlepel
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout – naar smaak

Zo maak je het

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat uitlekken.
  3. Snijd de radijs, avocado, ui, olijven en dadels in stukjes en snijd de verse munt en peterselie fijn.
  4. Meng in een grote kom de rucola, granaatappel-pitjes, avocado, radijs, olijven, dadels en verse kruiden.
  5. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook even aan. Daarna voeg je de kikkererwten toe samen met de komijnpoeder en een klein scheutje water zodat je de kruiden goed kunt mengen. Bak de kikkererwten 5 minuten en laat daarna even afkoelen.
  6. Meng ondertussen de ingrediënten tot een gladde dressing.
  7. Voordat je alle ingrediënten tot een salade mengt, is het fijn om de quinoa ook even af te laten koelen.
  8. Garneer eventueel nog met verkruimelde feta en de ongezouten gebrande amandelen. Geniet van jouw gezonde salade!

lenterecepten

Wil jij elke week gezond eten zonder gedoe? Meld je aan voor Your Meal Planners weekmenu en ontvang het eerste menu gratis in jouw mailbox. Boodschappen halen wordt een feestje!

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF