fbpx

Yolanthe Cabau over liefde voor jezelf: ‘Elke dag die we niet benutten om te genieten van het leven en de kleine dingen is een verloren dag’

Acceptatie, dat is, denkt ze, belangrijk om de weg omhoog altijd weer te vinden. ‘Het accepteren van verdriet, pijnlijke of moeilijke situaties en periodes in mijn leven. Ik heb geleerd ook die te omarmen, hoe lastig ook. Weglopen van verdriet is uiteindelijk onmogelijk, want het haalt je hoe dan ook in. Mijn geloof is daarbij belangrijk. Het gevoel dat ik nooit alleen ben. Daarnaast heb ik ontdekt dat meditatie mij het dichtst bij mijn hogere zelf brengt en die plek is het dichtst bij de source, oftewel God, voor mij. Wanneer ik op die plek kom, vind ik niet alleen antwoorden maar ook een enorme rust en een deken van liefde. Ik zou het iedereen aanraden. Lichamelijk is sporten iets wat mij een fijne energieboost geeft. Ik voel me daardoor mentaal en fysiek sterker.’

Zo makkelijk als het klinkt, is het in de praktijk natuurlijk niet. ‘Niks is of komt makkelijk. Maar het vergeven van jezelf, zelfs voor kleine dingetjes of gedachten, is belangrijk. Ook het liefhebben van jezelf, ook wanneer je jezelf minder leuk of mooi vindt. Als je probeert altijd lief voor jezelf te zijn met woorden en gedachten gaan anderen dat ook voelen en zien, en zo trek je dat ook aan. Het lezen van positieve boeken als Thank and Grow Rich kan erg motiveren wanneer je het even wat lastiger hebt. Ook de natuur geeft mij kracht. Soms is een wandeling langs het water of in een park of bos al genoeg. Even die stilte opzoeken en diep de geur van de natuur inademen kan veel rust en liefde brengen.’

Sometimes in the winds of change we find our greatest directions, schreef ze op Instagram. ‘Veranderingen in het leven kunnen eng zijn. Want we weten niet wat er gebeurt of gaat komen. Maar wanneer je zo’n situatie accepteert en durft aan te gaan, zie je ineens nieuwe mogelijkheden en kansen. Dus verandering hoeft niet alleen maar eng of spannend te zijn. De kunst is om nieuwe deuren te vinden daar waar andere dichtgaan. Ik ben net begonnen met mijn platform Cabau Lifestyle, waarmee ik vrouwen wil inspireren en motiveren om sterker, fitter en zelfverzekerder te worden. Via de Cabau app kun je naast high-intensity trainingen ook begeleide meditatie en yogalessen volgen. Het is ontstaan vanuit de gedachte dat vrouwen zijn geboren om te bloeien en komt voort uit mijn eigen leefstijl.’

Haar scheiding en nu haar leven als alleenstaande moeder, dat is best pittig. ‘Ik ga het niet mooier maken dan het is. Het is best eenzaam. En het is niet hoe ik het voor ogen had. Alles is anders geworden en ik moet ermee dealen. Ik heb mezelf veel beter leren kennen in dit proces, omdat ik er alleen voor sta. Maar het is ook verdrietig dat je sommige dingen niet kan delen zoals voorheen. Die kleine schattige momentjes van Xess bijvoorbeeld. Ook alleen gaan slapen en wakker worden vond ik het eerste jaar best moeilijk. Maar het tweede jaar ben ik veel meer in mijn eigen kracht komen te staan, ondanks corona. Ik heb veel geleerd over mezelf en sta positief in het leven. Elke dag die we niet benutten om te genieten van het leven en de kleine dingen is een verloren dag. Ik ben enorm dankbaar en dat maakt mijn leven een stuk mooier. Voor mezelf kiezen is het beste wat ik ooit voor mezelf heb gedaan. En indirect dus ook voor mijn zoontje. Ik leefde heel lang niet voor mezelf. Ik wilde altijd alles en iedereen om me heen gelukkig maken. Ik accepteerde veel situaties die niet goed voor mij waren. Maar op een bepaald moment moest ik een drastische keuze maken en dat was een van de moeilijkste momenten uit mijn leven. Ik probeer Xess alles te leren wat mijn moeder mij geleerd heeft, maar ook de dingen die ik door de omstandigheden als kind niet leerde of meekreeg. Het belangrijkste is dat Xess echt kind mag en kan zijn. Zonder angst en verdriet van anderen te leven. Zijn portie komt in zijn toekomst wel. Voor nu wil ik hem niks dan geluk en liefde geven. Zijn lach is het allerbelangrijkste.’

Dit artikel komt uit de special over veerkracht. Ben jij benieuwd, hoe andere BN’ers denken over veerkracht? Koop dan hier de special. 

Lees hier meer inspirerende levensechte verhalen:

Trodessa kreeg een hersenvliesontsteking tijdens haar vakantie op Kaapverdië: ‘Ik ben nog nooit zo bewust geweest van de dood’

Cindy’s zoon van 8 raakte door zinloos geweld ernstig gehandicapt: ‘Ik blijf vechten voor een goed leven voor Jelte’

Zussen en topsporters Anne en Lotte Meulendijks paardrijden op hoog niveau: ‘ ‘Het is heel fijn om dezelfde passie te kunnen delen’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF