fbpx

Yoga verbetert je seksleven (en nog 7 redenen om je matje uit te rollen)

Het is wetenschappelijk bewezen: yoga helpt tegen angst en is goed voor je hart. Bovendien verandert het je seksleven. Acht redenen om je matje uit te rollen.

1. Yoga is goed voor je hart

Yoga kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen en genezen van hart- en vaatziekten. Dat concluderen wetenschappers van de Harvard universiteit op basis van 37 klinische onderzoeken. Yoga heeft een gunstige invloed op de bloeddruk, het cholesterolgehalte, het hartritme en het lichaamsgewicht.

2. Yoga verbetert je seksleven

Yogaoefeningen wordt al eeuwenlang een lustopwekkend effect toegedicht. En nu is het ook wetenschappelijke bewezen: yoga verbetert je seksleven. De yogahoudingen zorgen voor zowel een betere focus als het vrijkomen van hormonen en hersengolven die werken als een afrodisiacum. Daardoor worden het verlangen, de opwinding, het orgasme en de tevredenheid met de seks versterkt.

3. Yoga stimuleert de doorbloeding

Waarom je je tijdens een yogales in van die onmogelijke houdingen moet manoeuvreren? Omdat je daarmee de bloedsomloop verbetert in spieren, gewrichten, bindweefsel en organen. Het resultaat: een mooiere huid, een betere weerstand en warme voeten!

4. Yoga maakt mentaal weerbaar

Yoga gaat hand in hand met bewust ademhalen. Door de focus steeds weer terug te brengen naar de ademhaling wordt je geest kalm. Die ontspannende werking zorgt voor minder stress en een betere nachtrust. En dat heeft weer invloed op je humeur en gemoedstoestand.

5. Yoga maakt sterk, flexibel én slank

Yoga leidt op een natuurlijke manier naar een gezondere levensstijl. Tijdens de yogalessen oefen je jezelf in het in balans brengen van lichaam en geest. Je zult ervaren dat je na verloop van tijd automatisch de behoefte krijgt om gezonder te gaan eten en drinken, vroeger naar bed te gaan en meer te bewegen. Op die manier kan yoga helpen om een sterker, flexibeler en slanker lichaam te krijgen.

6. Yoga bevordert de creativiteit

Stress remt iedere vorm van creativiteit, iets wat je juist dan goed kunt gebruiken. Creativiteit helpt je namelijk bij het bedenken van oplossingen voor uitdagingen, problemen en vraagstukken. Dus sla die yogalessen in drukke periodes vooral niet over.

7. Yoga maakt zelfbewust

De gewoontes die je op de yogamat hebt, heb je in het dagelijks leven ook. Ga maar eens na hoe je bijvoorbeeld met moeilijke houdingen omgaat. Heb je de neiging om op te geven? Stop je met ademen? Of ga je juist over je grenzen heen, met blessures tot gevolg? Tijdens de yogales krijg je inzicht in je eigen gedrag. Je ontdekt dat je de vrijheid hebt om te kiezen wie je wilt zijn, dat je de keuze hebt om in de stress te schieten of rustig door te ademen en een oplossing te bedenken.

8. Yoga houdt je jong

Is het je wel eens opgevallen dat oudere yogi’s vaak minstens 10 jaar jonger lijken dan ze in werkelijkheid zijn? Regelmatig aan yoga doen, kan het ouderdomsproces aanzienlijk vertragen. Dat je ook daadwerkelijk langer leeft, is nog niet wetenschappelijk bewezen, maar yoga is in ieder geval een uitstekende anti-rimpelcrème.

Een beter seksleven? Doe aan yoga!


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF