fbpx

Yin yoga: stilte is het nieuwe goud

Ken je dat gevoel dat je naar rust verlangt? Even die pauzeknop in zou willen drukken in je dynamische leven? Behoefte hebt aan stilte? Niet voor niets wint yin yoga enorm aan populariteit. In deze blog vertel ik je hoe yin yoga rust in je hoofd en balans in je leven brengt.

Ruimte

Met deze relatief jonge vorm van yoga creëer je ruimte. Ruimte in je lijf, in je hoofd en in je hart. Een yin yogasessie bestaat vaak maar uit een paar houdingen, veelal zittend of liggend, die drie tot zes minuten aangehouden worden. Terwijl je je zoveel mogelijk richt op het ontspannen van spieren en het bereiken van bindweefsel. Yin yoga zorgt voor flexibiliteit in je lijf, en is ook onder topsporters inmiddels een gewilde aanvulling op hun trainingen. Daarnaast stimuleer je de energieflow in je lichaam en activeer je je parasympatisch zenuwstelsel, wat staat voor rust en ontspanning.

Balans

Yin en yang bestaan niet zonder elkaar. En omdat de wereld om ons heen al actief genoeg is, zorgt yin yoga voor balans. Actie versus verstilling. Doordat je langer in een houding blijft, krijg je de tijd om naar binnen te keren, om te leren gaan met emoties en open te staan voor ervaringen. Yin yoga kan je helpen te ontdekken wat jij wil in je leven, groot of klein. En te voelen wat daarbij goed voor je is. Om zo de keuzes te leren maken die echt bij jou passen. Kiezen vanuit je intuïtie.

Bewust zijn

De yogamat is niets anders dan een spiegel van je dagelijks leven. En misschien daardoor wel de beste teacher die je voor je kunt hebben. Want ondanks dat yin yoga zich richt op rust en ontspanning, kan het behoorlijk uitdagend zijn om minutenlang in een positie te verblijven. En geconfronteerd te worden met je eigen gedachten, emoties of lichaamssensaties. Door weerstand op te zoeken, uit je comfortzone te komen en je grenzen te verkennen kun je veel over jezelf leren. Yin yoga laat je bewust in het hier en nu zijn, stil zijn. Zonder weg te rennen, te vluchten voor wat zich aandient.

Yin yoga helpt je zonder oordeel te kijken, je minder mee te laten slepen door gedachten en emoties en jezelf te accepteren zoals je bent. Door regelmatige beoefening leer je alles wat er speelt in je leven te omarmen. Wat het ook is!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF