fbpx

Word een fashionista met het kledingplatform van styliste Manon Meijers

Manon Meijers is al jarenlang de styliste van Wendy en heeft nu een eigen platform: The Style Shrink, waar je zelf vanaf de bank kunt leren hoe je je het beste kleedt. Het was al een aantal jaar Manon haar droom om personal styling voor iedereen toegankelijk maken. Op een manier die zo persoonlijk is, dat je het dus ook echt voor jezelf kunt doen. We spraken met Manon.

‘Ik zie veel vrouwen worstelen met hun kleding’, vertelt Manon. ‘Vaak zijn ze ervan overtuigd dat ze er geen oog voor hebben. Ik denk dus dat dat oog te trainen is. En dat het goed is voor je zelfvertrouwen (en je portemonnee) als je daarvoor niet afhankelijk bent van derden. Met mijn modules weet je straks niet alleen wat je dit seizoen wil dragen, maar je hebt er iets aan voor de rest van je leven.’

Manon legt uit hoe het werkt. Je start in de eerste module met ‘De Ultieme Stijltest’: een test die Manon gedurende anderhalf jaar ontwikkelde volgens haar theorie dat kleding je karakter zou moeten onderstrepen. Met de Ultieme Stijl Test kom je achter de drie Stijl Archetypes die het meest bij jouw karakter passen. Wanneer je de eerste drie modules hebt afgerond, weet je hoe je die iedere dag kunt combineren en voor iedere gelegenheid kunt inzetten. De modules bestaan uit online lessen, die je stuk voor stuk helpen je eigen stijl te vinden en te ontwikkelen. De lessen, die je thuis in je eigen tempo kunt volgen, bestaan uit video’s, teksten, visuals, oefeningen en een test.

Hoe komt het denk je dat zoveel vrouwen worstelen met hun kleding?

‘Simpelweg omdat we nooit echt geleerd hebben wat de impact van kleding is. We zijn opgevoed met het idee dat kleding een beetje oppervlakkig is, dat we allemaal een eigen smaak hebben en dat dat het dan is. We leren allemaal koken en we leren allemaal waarom een zorgvuldig samengestelde maaltijd gezond voor je is. We leren niet dat een ander ding wat we dagelijks nodig hebben, namelijk je kleding, ook daadwerkelijk belangrijk is. Kleding beïnvloedt hoe anderen jou zien maar ook hoe jij jezelf ziet. Als we het leren benaderen met een plan, dan hoeven we niet meer zo te worstelen. Dan weten wat we hoe we ons op zo’n manier kunnen kleden dat het op alle vlakken het beste in ons naar boven haalt’.

Is het gevolg vaak dat vrouwen zich ‘gewoon’ kleden, omdat ze niet weten hoe ze hun eigen stijl tot uitdrukking kunnen brengen?

‘Grappig dat je hier het woord ‘gewoon’ gebruikt. Je eigen stijl hoeft helemaal niet extreem te zijn. Als die maar bij je past. Het is jouw eigen stijl en die is van niemand anders. Als je een type bent dat niet van opvallen houdt, maar je krijgt door mode of door je omgeving continu het signaal dat je wel iets uitbundiger mag zijn, dan kan dat je onzeker maken. Tegelijkertijd kun je ook op een meer minimalistische, minder opvallende manier toch heel erg eigen zijn. De test die ik ontwikkeld heb, maakt dat je beter snapt wat er bij je past. Misschien bevestigt het je om niet op te willen vallen. Misschien geeft het je juist dat laatste zetje wat je nodig had om wat meer op te vallen’.

Kun je een voorbeeld noemen van een veelgemaakte fout?

‘Ik denk dat de meeste vrouwen een kast vol met spullen hebben, maar nooit iets om aan te trekken omdat ze zich simpelweg niet in zichzelf verdiept hebben. Net als dat je leert koken, zou je ook moeten leren hoe je een outfit samenstelt. Een kookcursus doen vinden we normaal, een stylingscursus doen vinden we toch een beetje gek. Terwijl ik er van overtuigd ben dat je gelukkiger kunt worden van de juiste kleding.’

Kan goede kleding ons echt gelukkiger maken?

‘Ja. Denk maar eens terug aan de allereerste keer dat je je als kind verkleedde. Welk gevoel gaf je dat? Of denk aan welk gevoel je krijgt als je een week lang in een joggingpak loopt. Daar word je, als je geen topsporter bent, bijna een beetje depressief van. Toch? Kleding is onze tweede huid. We spreken met kleding een taal. Die taal kan ons helpen de baan te krijgen die bij ons past en zelfs de partner aantrekken die bij ons past. We moeten die taal alleen leren spreken.

Is het ook een kwestie van budget? Niet iedereen heeft geld om kleding te kopen in de stijl die precies bij je past.

‘Ik zou dat om willen denken. Als je weet welke stijl er precies bij je past, dan heb je nooit meer miskopen. Datgene wat je koopt is dan goed. Het scheelt juist heel veel geld als je dingen volgens een plan doet’.

Met de Ultieme Stijl Test kom je achter de drie Stijl Archetypes die het meest bij jouw karakter passen. Wanneer je de eerste drie modules hebt afgerond, weet je hoe je die iedere dag kunt combineren en voor iedere gelegenheid kunt inzetten.

Meer informatie over het nieuwe platform van Manon vind je hier.

Lees ook:

Yoga met Myrna, deel 2 (krijgerhouding)

5 mooie eigenschappen van introverte mensen

Bestaat een suikerverslaving wel?



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF