fbpx

Wonen op Ibiza: ‘Het eiland leert je het uiterste uit jezelf te halen’

In de zomerserie Wonen op Ibiza delen we deze week Annemarie haar verhaal. Annemarie woont samen met Ramon en hun drie kinderen Xavier (7), Mimi (5) en Vigo (3) in San Lorenzo in een oude finca. Ze hebben twee honden Mick en Foepie en twee katten en er scharrelen overal kippen in de tuin. Ze zijn de eigenaren van Ducks United, 4×4 Rent en het hotel & restaurant Gare du Nord. Haar motto: Er is altijd weer een nieuwe dag!

Na 3 dagen samenwonen

‘In 2010 ging ik langs bij een vriendin die op Ibiza woonde. We gingen naar de openingsweek van Ducks United, onder andere georganiseerd door Ramon. Er zat een groep van 20 vrienden in een villa en zoals je begrijpt was dat een groot feest. Ramon had ik maanden daarvoor al een keer ontmoet in Nederland, maar nu zag ik hem weer.

Toen ik daarna weer terug in Nederland was dacht ik eigenlijk gelijk, wat doe ik hier? Ik had het qua werk op kantoor niet meer naar mijn zin en ben veel te creatief om tussen 4 muren te zitten. Ik zag het wel zitten om mijn vriendin een half jaar te gaan helpen en daar te gaan wonen. Grappig genoeg had ik hierover vooral veel contact met Ramon. Ik mocht tijdelijk in de finca bij hem verblijven en hij dacht echt met mij mee. Toen de voorbereidingen getroffen waren en ik naar Ibiza vertrok kwam hij mij ophalen op het vliegveld. We hadden het gelijk gezellig, 3 dagen later tijdens een feest van Namaste op Las Dalias sloeg de vonk echt over. We kregen gelijk al een relatie en ik ben nooit meer weggegaan.’

Samenwerken op Ibiza

‘Eenmaal op Ibiza rolde ik gelijk in het werk van Ramon. Ducks United startte met 6 eendjes en inmiddels zijn het er 26, hebben we er 10 Defenders bij en doen we ook evenementen. Hotel Gare Du Nord hebben we nu 6 jaar en het restaurant 3 jaar. We hebben dus echt veel opgebouwd samen. Ik vind mijn werk ontzettend leuk om te doen omdat ik er zoveel creativiteit in kwijt kan. Ik organiseer leuke originele Duck en Defendertours voor groepen op een manier dat er altijd sprake is van een grote funfactor, maar denk ook na over de decoratie van het restaurant. Ik probeer altijd iets nieuws te bedenken om ons te onderscheiden.

Het samenwerken ging vanaf het begin af aan heel natuurlijk. Ramon zit meer op de aansturing van personeel en uitvoering. Ik ben meer van de creatieve kant en regel alles voor de evenementen en groepen. Door Ramon heb ik geleerd gewoon te doen en niet altijd beren op de weg te zien. Natuurlijk moet je ergens goed over nadenken en moet het goed voelen, maar ook als het mislukt ga je gewoon weer verder.’

ibiza

Positieve mensen

‘Het leven op Ibiza is zo bijzonder vanwege het gevoel van vrijheid, het lekkere weer en het buitenleven. De mensen die hier wonen staan over het algemeen heel positief in het leven en zijn niet zo bevattelijk voor de buitenwereld. Dat maakt de mooiste mensen. Je hebt hier niet zoveel verplichtingen. Je kunt je echt focussen op je eigen gezin en vrienden. Daar genieten we ook echt van.

Het eiland doet iets bijzonders met je. Je komt jezelf ook altijd weer tegen. Dat is misschien niet altijd leuk, maar wel heel leerzaam. Je leert het uiterste uit jezelf te halen. Je mag hier dingen proberen en vervolgens op je bek gaan, om daarna ge- woon weer vol enthousiasme hard aan de slag te gaan. Dat is mooi.’

Heel close

‘In ons dagelijks leven gaan de kinderen van 9 tot 14 uur naar school. In die uurtjes doe ik mijn werk. Als de kinderen thuis zijn gaan we leuke dingen doen en zijn we vooral heel graag veel buiten. Op het strand, buiten spelen, kampvuurtjes maken. Ik ben dan volledig met de kinderen bezig. We zijn als familie sowieso heel close. We knuffelen veel, zijn dol op lekker eten en houden echt van gezelligheid.

Mijn meest dierbare herinneringen waren de geboortes van mijn 3 kinderen. Ik heb alle drie de keren thuis in de finca kunnen bevallen. In onze eigen omgeving, met elkaar en zelfs de honden vlakbij het bad. Ik vond het heel bijzonder om thuis op Ibiza te mogen bevallen. Hoewel de eerste bevalling best lang duurde, en ik van nature vrij nuchter ben, was de geboorte heel spiritueel. De tweede en derde bevalling gingen veel sneller, maar waren ook in bad in onze eigen finca met z’n allen bij elkaar. Dat de kinderen opgroeien op Ibiza heeft denk ik wel invloed op hun gedrag. Ze leren enorm te genieten van kleine dingen en durven hun hart en intuïtie te volgen. Kinderen zijn daardoor vaak heel open en spontaan!’

JenniferArndtPhotography 24 of 72 Wonen op Ibiza: ‘Het eiland leert je het uiterste uit jezelf te halen’

Wees geen schaap

‘Ibiza heeft me absoluut uitdagingen gegeven en ook heel erg veranderd. Omdat Ibiza een klein eiland is word je niet zo geleefd en krijg je minder impulsen. Daardoor leer je steeds kritischer na te denken over het leven, wie je bent, waar je dankbaar voor bent maar ook wat beter kan. Die kritische blik wil ik mijn kinderen ook meegegeven. Wees geen schaap, volg niet zomaar de menigte, maar denk echt na over alles en volg je eigen intuïtie.

Ook heb ik geleerd dat vooroordelen eigenlijk nooit blijken te kloppen. Je leert hier meer dan ooit dat iedereen een verhaal heeft. Pas als je iemands verhaal weet, kun je er echt over oordelen. Het eiland zorgt voor sterke karaktereigenschappen omdat je hier ook flinke uitdagingen krijgt. Daar leer je steeds beter mee omgaan. Bewoners van Ibiza zijn daardoor vrij uitgesproken, maar ons leven is daardoor ook heel kleurrijk.’

Tip voor dromers

‘Volg je hart en intuïtie. Je eigen vertrouwen staat voorop. Vergelijk jezelf niet met een ander. Blijf bij wat jij denkt dat goed is. Je voelt zelf aan of iets een succes kan worden. En als dat zo is, ga ervoor!’
Wil je meer weten? Kijk eens op:
www.ibiza.ducksunited.com & www.garedunordibiza.com

ibiza

Foto’s instagram account:
Jennifer Arndt Photography
@jenniferarndt_photography

Tijdschrift over Ibiza

Dit artikel is geschreven door Tribes & Nomads Ibiza. Een full service evenementen en productiebedrijf gevestigd op Ibiza. Van bruiloften tot verjaardagsfeesten, van bedrijfsevents tot fotoshoots, zij zijn de experts als het gaat om prachtige hotspots op Ibiza. Zij brengen je naar de minder bekende plekken van het eiland en zijn dol op het creëren van magische momenten. Ten tijde van de lockdown besloten ze een eigen digitaal magazine uit te brengen om een kijkje te geven in het leven van Nederlandse moeders en ondernemers op Ibiza. Wil je meer verhalen lezen? Ga naar www.tribesandnomads.com waar je het digitale magazine kunt kopen met €1,00 korting. Gebruik hiervoor de kortingscode WENDYLOVESIBIZA. Het digitale magazine bevat 88 pagina’s, geen advertenties en 100% Ibiza content nu voor slechts €4,99.

Lees ook:

Zomerserie: Wonen op Ibiza. ‘Het eiland voelde gelijk als thuis’

Zomerserie: wonen op Ibiza. ‘We zijn er naïef gewoon keihard ingedoken’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF