fbpx

Wondermiddel voor je huid: schoonheidsslaap!

Wallen onder je ogen, donkere kringen, een doffe huid en zelfs rimpels.. Iedereen heeft hier mee te maken, maar er is een oplossing! Voldoende slaap maakt aantrekkelijker. Wij vertellen waarom een schoonheidsslaapje zo goed voor je is.

Slaap jezelf aantrekkelijk

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je weinig slaapt, je als minder aantrekkelijk en gezond wordt gezien. Dat willen we natuurlijk niet, maar zo gek is het niet. Na een aantal korte nachten gaat je huid toch een keer protesteren. Je oogleden gaan hangen, worden rood, er verschijnen donkere kringen, je gaat een beetje bleek zien en vergeet de bekende ‘puffy eyes’ niet. Die kleine vochtzakjes onder je ogen… Het is bijna angstaanjagend. Dus zorg voor een goede nachtrust zodat je ‘s ochtends opstaat als een echte schoonheid.

Tip: een ijselijke verfrissing voor je ogen: doe een zakje groene thee en een zakje zwarte thee in een halve liter gekookt water. Laat beide zakjes vijf minuten intrekken en haal ze er daarna uit. Laat de thee afkoelen en giet het in een ijsblokjesvorm. Pak een bevroren theeblokje en breng het aan op je oogleden en rondom je oogcontouren. Je wallen nemen af, je donkere kringen worden helder en je voelt je weer hartstikke wakker!

thee

Vochtverlies, puistjes en rimpels

De wekker gaat af, je staat op, je loopt naar de badkamer, je kijkt in de spiegel en ja hoor… Een puistje op je voorhoofd en de rimpels van het kussen staan in je gezicht. Hoe komt dat nou? Het hormoon cortisol komt vrij bij stress en als je weinig slaapt, verhoogd je cortisolgehalte waardoor je talgproductie omhoog gaat. Daarnaast heeft cortisol ook een invloed op de aanmaak van hyaluronzuur. Hyaluronzuur zorgt voor een stralende en een gehydrateerde huid, maar door de negatieve invloed van cortisol wordt de huid dof en droog.

Tip: probeer zo veel mogelijk op je rug te slapen. Als je op je buik of op je zij slaapt, krijg je sneller rimpels doordat er meer spanning op je huid komt te staan. 

slapen rug

WINACTIE

WENDY's wake up selfie

Hoe zie jij er ’s ochtends uit als je net wakker bent? WENDY en Caresse gaan op zoek naar de meest grappige, slaperige, gekste of juist meest uitgeslapen wake up selfie. Deel jouw foto en laat ons weten hoe jij je ’s ochtends voelt als je net wakker bent. Moe, fit, gelukkig of whatever. Verras ons met jouw wake up selfie. Eindigt jouw foto in de top tien met de meeste stemmen én beoordeelt de jury jouw foto als nummer 1, dan win je een complete WENDY’s CHOICEboxspring van Caresse!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF