fbpx

Wendy is al jaren fan! Start de lente goed met heerlijke sappen van Frecious

Moeder Natuur weet precies wat en wanneer we nodig hebben. Het eten van seizoen groenten heeft dan ook veel voordelen. En nu de lente officieel van start is gegaan vertelt Frecious welke lente groenten op ons liggen te wachten. Deze helpen ook nog eens ons ontgiftingssysteem en de spijsvertering te bevorderen. Ga fit, slank en gezond de lente in met een sapkuur met detox-begeleiding via hun app. 

Seizoensinvloeden op je lijf

Elk seizoen heeft je lijf andere behoeften. Tijdens de donkere dagen neigt het meer naar zwaardere kost en heeft het een minder actieve modus. Dit helpt je lijf energie te besparen waardoor het zichzelf makkelijker warm kan houden.

Nu de lente voor de deur staat voelen we ons al gauw wat lichter en energieker, net als de natuur. Waar alles opnieuw gaat groeien, is het ook voor ons de perfecte tijd om even op te schonen. Ons lichaam is klaar om alles wat het in de winter heeft vastgehouden, los te laten.

Lentegroenten helpen je ontgiften

De lente is het perfecte moment voor een grote voorjaarsschoonmaak van je lijf. Het lichaam heeft hiervoor een prachtige lichaamseigen detoxfabriek. Je lever, darmen, nieren, lymfe en longen hebben een superslim samenwerkingsverband om je lijf schoon te houden. Ze maken toxische stoffen onschadelijk en zorgen dat ze veilig afgevoerd kunnen worden. Het groente en fruit wat in de lente groeit voed je lichaamseigen ontgiftingssysteem en zorgt ervoor dat dit moeiteloos zijn werk kan doen.

“Met het seizoen mee eten: beter voor je lijf, beter voor het milieu, beter voor je portemonnee.“

Natuurlijk detoxen met lentegroenten

Een schoon lijf van binnen is een stralend lijf van buiten. Wanneer je een puur, seizoensgebonden en natuurlijk voedingspatroon volgt, kun je heel eenvoudig je lijf helpen ontgiften:

1. Vermijd bewerkte voeding

Onze supermarkten liggen vol sterk bewerkte voeding. Bij elke bewerking gaan er vitaminen verloren en komen er ongezonde toevoegingen bij. Kunstmatige toevoegingen, bewerkte vetten en suikers maken ons ongezonder en verstoren ons lichaamseigen ontgiftingssysteem. Hierdoor raak je hongeriger en vermoeider en verloopt je spijsvertering minder goed.

2. Eet volop échte voeding

Je lichaam weet precies hoe het zichzelf moet reinigen. Het enige wat wij hoeven te doen is het de juiste omgeving te bieden. Door zo onbewerkt mogelijk te eten en te genieten van een overvloed aan verse groenten ontgift het vanzelf. Seizoen groenten bevatten precies die vitaminen en mineralen waar je lichaam op dit moment een verhoogde behoefte aan heeft.

3. Hydrateer

Wanneer je detox-fabriek hard heeft gewerkt aan het reinigen van je lijf, is het belangrijk dat je het transportmiddel om de afvalstoffen af te voeren aandraagt. Drink dus veel water! Wanneer afvalstoffen je lichaam moeiteloos kunnen verlaten voel je je verfrist en energiek.

4. Rust

Voor je lijf om in een ‘reinigings- en herstelstand’ te komen is rust essentieel. Wanneer je in je actiestand staat, heeft je lichaam geen tijd voor onderhoud. Daarom is rust in je hoofd, lijf en systeem zo belangrijk. Je hersenen sturen je lijf aan. Onze gejaagde Westerse leefstijl maakt dat we (ongemerkt) chronisch gespannen zijn. En naast het vermijden van bewerkt voedsel en het aandragen van veel vitaminen uit verse groenten helpt het ook om minder vaak te eten. Zo krijgt je spijsvertering de kans voor achterstallig onderhoud en opschoning. Beweging helpt vervolgens om vrijgekomen afvalstoffen het darmkanaal door te loodsen.

Wat zijn lente groenten?

Door de globalisatie is de kans groot dat je eigenlijk helemaal niet precies weet wat nou die lente seizoen groenten zijn. Je bent niet de enige! Mango’s, bananen, komkommers, sla, ze liggen immers het hele jaar in de supermarkten tot onze beschikking.

Onderstaand een fijn lijstje aan lente seizoen groenten en een kleine greep uit hun bijbehorende detox-voordelen:

 • Asperge: Asperges bevatten veel essentiële stoffen voor je leverontgifting zoals MSM en glutathion. Ook bevatten ze prebiotica, dit is voeding voor de gunstige bacteriën in je darmen.
 • Bleekselderij: Bleekselderij houdt je zuurgraad in balans en werkt vochtafdrijvend. Een juiste PH-waarde is heel belangrijk voor een gezond lichaam.
 • Komkommer: Komkommer bevat vele fytonutriënten. Dit zijn heilzame plantenstoffen die bijvoorbeeld kunnen helpen vrije radicalen onschadelijk te maken. Komkommer werkt daarnaast sterk hydraterend en helpt daarmee afvalstoffen af te voeren.
 • Groene bladgroenten, zoals postelein, lamsoor, spinazie, veldsla en raapstelen: In de lente groeien en vele verschillende groene bladgroenten. Groene bladgroenten zijn enorm gezond. Ze bevatten plantaardige eiwitten, b-vitaminen, magnesium en ijzer, deze stoffen helpen allemaal voor meer energie. Ook bevatten groene bladgroenten krachtige antioxidanten zoals vitamine C, carotenoïden en chlorofyl. Die laatste stof, chlorofyl, is tevens een sterk ontgiftende stof die helpt afvalstoffen te binden en deze veilig af te voeren.
 • Lente-ui: Lente-uitjes bevatten zwavelhoudende verbindingen die de leverenzymen helpen bij het ontgiftingsproces. Naast dat het de leverdetoxidfiatie ondersteunt hebben de stoffen in lente-ui ook een antioxidatieve en afweerversterkende werking.
 • Radijs: Radijs bevat onder andere indool-3-carbinol. Dit stofje helpt de lever ontgiften en te veel aan hormonen uitscheiden en ondersteunt de nieren in het afvoeren van afvalstoffen.
 • Rode biet: Rode bieten ondersteunen je lever-, lymfe- en spijsverteringsstelsel. Krachtige antioxidanten, zink, koper, ijzer, b-vitamine en betaïne beschermen en ondersteunen je lever in het schoon en gezond houden van je lijf.

Zijn seizoen groenten gezonder?

Ja! Seizoensgebonden producten zijn op hun piek qua voedingswaarde. Heb je wel eens aardbeien gegeten die in de winter in de winkel liggen? Ook al zien ze er mooi uit, ze zijn hard en smaken naar niks. Terwijl de aardbei die je zelf plukt en gelijk opeet, heerlijk sappig en volzoet is.

Om ons het hele jaar door beschikking te geven over alle groente en fruitsoorten die we maar willen, moeten gewassen vaak onrijp worden geplukt, lang worden vervoerd en vervolgens regelmatig zelfs worden behandeld met ethyleengas om het rijpingsproces kunstmatig weer op te starten. Dit doet de gewassen en hun voedingswaarde geen goed.

Wanneer groenten en fruitsoorten de gelegenheid krijgen om op hun eigen natuurlijke wijze, in hun eigen omgeving en eigen tempo te ontwikkelen is de nutriëntwaarde optimaal. Dat proef je dus ook! En kies je dan ook nog voor biologisch, dan vermijd je én schadelijke pesticiden en herbiciden en profiteer je van meer antioxidanten.

Zitten er nog meer voordelen aan seizoen groenten?

Jazeker! De impact op het milieu is een heel stuk lager. Seizoen groenten uit de streek hoeven geen duizenden kilometers te reizen per boot, vrachtwagen of vliegtuig, gekoeld opgeslagen worden en vervolgens weer vervoerd worden naar de supermarkten. Dat doet Moeder Aarde weer goed.

En tot slot, maar niet minder belangrijk: het is een stuk goedkoper en dat is weer prettiger voor je portemonnee!

Lente Detox Slowjuce Recept

Het is niet altijd makkelijk om elke dag genoeg groenten te eten. Laat staan seizoen groenten, want we zijn ook gewoontedieren en grijpen graag naar dezelfde soorten. Door smoothies en juices te maken wordt het een heel stuk makkelijker dagelijks meer groenten te eten en groentesoorten te verwerken die je zelf niet zo snel zou koken. Probeer dan eens dit heerlijk Lente Detox Slowjuice recept van Frecious:

Dit recept is voor een heerlijke juice die je helpt bij de grote voorjaarsschoonmaak in je lijf! De gember en kurkuma ondersteunen je immuunsysteem, de paardenbloem en groene bladgroenten helpen afvalstoffen vrij te maken en de bleekselderij en citroen helpen deze vervolgens af te voeren.

 • 1 appel
 • 2 handjes spinazie
 • 1 handje broccoliroosjes
 • 1 handvol paardenbloemblad
 • 4 stengels bleekselderij
 • 1 citroen
 • 1 inch gember
 • 1 inch kurkuma

Over Frecious

Ken jij Frecious Slowjuice al? Wendy is al jaren fan!

Frecious is een slowjuicery waar 100% pure slowjuice wordt gemaakt. Ze schroefpersen de biologische groenten langzaam en shockvriezen de groentesappen supersnel. Hun missie is dat wij elke dag 500 gram groenten binnenkrijgen zonder dat we ons leefpatroon hoeven te veranderen. Geen water met een smaakje, maar al het goede uit iedere vezel geschroefperst.

Ben je nu ook zo benieuwd naar de producten van Frecious? Met de code WENDY15 krijg je €15,- korting! Dus neem nu een kijkje in hun shop! Je groente-intake verhogen wordt easy-peasy met Frecious, meer groente en meer gemak!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF