fbpx

Wendy-expert Toña Wong Chung: ‘Je aantrekkingskracht vergroot je door aantrekkelijk te zijn. Niet door aantrekkelijk te doen’

Aantrekkingskracht is de kracht die je voelt als je je met iemand wil verbinden. Je ervaart dan iemands schoonheid en dat raakt je en geeft energie. Er zijn verschillende manieren waarop we ons met elkaar kunnen verbinden en dus ook verschillende vormen van aantrekkingskracht. Als je je volledig verbindt met de ander, dan doe je dit met 3 aspecten: je hoofd, je hart, en je seksuele energie. Maar als één van deze drie aspecten minder goed ontwikkeld, of zelfs beschadigd is, dan zal je merken dat je je tot één of twee van deze aspecten beperkt.

Gezonde seksuele aantrekkingskracht

Bij een romantische relatie is vooral de seksuele aantrekkingskracht belangrijk. Een gezonde seksuele aantrekkingskracht zorgt er voor dat je elkaar mooi vindt; je wil continu in elkaars nabijheid zijn om elkaars geur op te snuiven en elkaar aan te raken. Je wil elkaar ontdekken en met elkaar nieuwe avonturen aangaan. Elk moment tussen jullie is onderdeel van een voortdurende opbouw naar de volgende vrijpartij. Dit creëert een prachtige energie waardoor ook het hoofd en het hart, de andere vormen van verbinding, dieper worden en zo tot een complete liefdesrelatie te komen.

Hoe zorg je voor een blijvende aantrekkingskracht?

Zelfs als je verbonden bent op alle drie niveaus, is er binnen een liefdesrelatie een kans dat de aantrekkingskracht minder wordt, of helemaal verdwijnt. Werkelijke aantrekkingskracht die blijvend is, is er pas als je een commitment aan een leven samen hebt. Een leven waarin je met elkaar streeft naar een bepaald doel of zorgt voor iets wat voor jullie allebei belangrijk is. Veel mensen zien het krijgen van kinderen als hun hoogste doel en veel van deze stellen gaan scheiden nadat de kinderen het huis uit zijn. Daarom is het belangrijk om te ontdekken hoe jullie je samen blijvend kunnen inzetten voor een hoger doel. Dit doel kan binnen de fasen van jullie leven ook veranderen. Zo kun je een leven leiden waarin jullie kwaliteiten aanvullend op elkaar werken en jullie waardering voor elkaar alleen maar toeneemt.

Een hoger doel

Een hoger doel is iets waarin je je kunt ontwikkelen; het is iets waarbij je voelt dat je een bijdrage levert aan het groter geheel. Dit hoeft niet altijd iets heel groots zijn, maar het is iets wat jou het gevoel geeft dat je leven zin heeft. Hoe meer zingeving je hebt in je eigen leven, des te aantrekkelijker het is voor een partner om daar deel van uit te maken.

Een mooi gezegde is: ‘schoonheid ligt in de ogen van degene die kijkt’. Toch zijn er mensen die blijkbaar in algemene zin voldoen aan de schoonheidsnormen en bij veel mensen energie en aantrekkingskracht opwekken. Volgens onderzoekers krijgen deze mensen gemakkelijker dingen voor elkaar. Deuren openen zich gemakkelijker en ze krijgen zelfs hogere salarissen. Je zou verwachten dat deze mensen dan automatisch ook gelukkiger zouden zijn, maar dat is niet altijd zo. Daarvoor zijn meer factoren nodig, met name het zelfbeeld van de persoon is dan bepalend.

De 5 universele wetten van aantrekkingskracht

Echte aantrekkingskracht vergroot je niet door alles uit je make-up tasje te gebruiken of door jezelf helemaal af te beulen in de gym. Het meest aantrekkelijk zijn mensen die naar binnen durven te keren en bereid zijn om innerlijk werk te doen. Want dan zal het je lukken om jezelf te verbinden met een hoger doel zodat je je leven kunt vullen met zingeving. En als iets aantrekkelijk is, is dat het wel.

De onderstaande vijf wetten zijn universeel en samen vormen ze de sleutel tot ware aantrekkingskracht:

  • Leer jezelf kennen
  • Verwerk je verleden
  • Leer jezelf tot uitdrukking brengen
  • Wees oprecht in je emoties
  • Verbind jezelf met een hoger doel in je leven

Met deze wetten vergroot je je aantrekkingskracht tot andere mensen (dus niet alleen tot je partner), omdat het je tot een levendig en aangenaam mens maakt.

Over Toña Wong Chung

Toña Wong Chung is founder van Healing Space, Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling. Al meer dan 20 jaar werkt ze in het Healing Space behandelcentrum als holistisch (relatie) therapeut met Reiki, voeding, verschillende massage vormen, emotioneel lichaamswerk en spirituele coaching. In 2015 schreef ze het boek “Hoe word ik de beste minnaar van de wereld”, gebaseerd op haar jarenlange ervaring in het begeleiden van koppels op een holistische, energetische manier. Toña helpt verbinding te maken; met jezelf, je geliefde en de wereld.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF