fbpx

Weg met stress in 30 seconden

weg met stress - meditatie - 30 seconden

Regelmatig lees je over de voordelen van meditatie, maar in de praktijk is het soms lastig om toe te passen. Gelukkig is er een simpele oplossing: korte meditaties met hetzelfde effect. Want een meditatie van 30 seconden moet wel lukken toch? 

Mediteren kan ervoor zorgen dat je minder last hebt van een stressgevoel, meer energie krijgt of beter kunt focussen. Dat maakt mediteren een ideale techniek om toe te passen tijdens bijvoorbeeld een werkdag. Maar mediteren kost tijd en vaak ook een rustige en ruime omgeving. De micro-meditaties kun je gelukkig overal toepassen. Kortweg zijn er drie micro-meditaties waaruit je kunt kiezen, die allemaal 30 seconden of minder van jouw (werk)tijd zullen innemen.

Body scan

Deze heb je misschien al eens eerder gedaan, liggend op de vloer in zo’n drie tot vijf minuten. Maar op de werkvloer kun je deze meditatietechniek ook toepassen, maar dan staand en in één minuut. Handig voor in de lift, een vergaderzaal voordat je gaat presenteren of gewoon even op het toilet tussendoor.

Sta met je voeten plat op de grond, probeer te ontspannen. Ga met je aandacht van je schenen en kuiten naar je dijen, kont, buik en borst. En van je schouders naar je armen, handen en nek en uiteindelijk je gezicht. Probeer dat ontspannen gevoel toe te laten in je lichaam. In principe zou een minuut genoeg moeten zijn, maar soms zul je merken dat lichaamsdelen meer tijd nodig hebben.

‘Loving kindness’

Als je last hebt van woede en negativiteit is deze meditatie de juiste oefening, daarnaast zul je er beter van slapen en een betere concentratie hebben.

Ga zitten met je ogen dicht en neem een paar keer diep adem, laat los bij iedere uitademing. Met iedere inademing neem je gevoelens van liefde, vertrouwen en vriendelijkheid tot je. Denk aan een persoon die jou liefde geeft, denk na over hun goede kwaliteiten en waarom die persoon jou gelukkig maakt. Probeer het geluk en energie te absorberen. Bij het uitademen denk je aan de boosheid. Fluister ‘kunnen zij bemind worden, kunnen ze goed zijn, kunnen ze gelukkig zijn’. Probeer het geluksgevoel en de positieve energie te vervloeien met de boosheid, zodat deze kan oplossen. Ontspan uit de meditatie en open je ogen.

Buikademhaling

De buikademhaling is een zeer simpele, maar effectieve meditatietechniek. Deze oefening komt vooral goed van pas bij het omgaan met negatieve energie en emoties. Handig tijdens een stressvolle dag dus.

Rust met je hand op je borst en een hand op je buik. Adem langzaam, focus op je borst en buik en volg de stijgende en dalende ademhaling. Als je inademt, adem je positieve energie in en als je uitademt, kun je spanning en negatieve energie loslaten. Het volgen van vijf ademhalingen kan al genoeg zijn om je beter te voelen.

 

Bron: stylecaster.com

Blok onder stress 300x100 6 Weg met stress in 30 secondenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF