fbpx

Week zonder vlees: vier vega-recepten die jij kan uitproberen

Wist jij dat één koe jaarlijks net zo veel broeikasgassen uit stoot als één auto die ruim anderhalf keer de aarde rondrijdt. Deze week is het de week zonder vlees. Vervang jij deze week jouw maaltijden met vleesvervangers? Wij hebben alvast vier recepten voor jou onder elkaar gezet. Laat je inspireren! 

Zoete aardappel quiche met spinazie

Een quiche kan heerlijk zijn als bij- of hoofdgerecht. Deze vegetarische quiche van hartige taartdeeg met zoete aardappel, spinazie en feta is een echte eye catcher op de keukentafel. Na 20 minuten bereidingstijd en 30 minuten in de oven staat deze quiche op tafel. Erg lekker en ook nog is gemakkelijk. Benieuwd naar het recept? Bekijk hier hoe je het kan maken.

quiche zoete aardappel Week zonder vlees: vier vega-recepten die jij kan uitproberen

Oma’s Curry’s en Rendang

Ook oma’s soep heeft lekkere vegetarische recepten. Met de introductie van de Aziatische maaltijden, biedt het assortiment van Oma’s Soep nu voor ieder wat wils. Naast de soepen en stoofpotten, kan men vanaf nu ook genieten van Oma’s Curry’s en Rendang. Zo kunnen liefhebbers van de Aziatische keuken zich even wanen in India, Thailand of Indonesië. Bovendien zitten de gerechten boordevol vitamines, zo kom je gemakkelijk aan je dagelijkse portie groenten.

De nieuwe gerechten kosten €5,79 per stuk en zijn exclusief verkrijgbaar bij meer dan 700 Albert Heijn’s door heel Nederland. Van de winst wordt minstens 50% ingezet om de sociale activiteiten van Stichting Oma’s Soep te financieren. Op deze manier help je door het aanschaffen van een soep of maaltijd van Oma’s Soep eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

2391 81fcba3ac7102d656f202bb3ef6072f9 scaled Week zonder vlees: vier vega-recepten die jij kan uitproberen
2391 3053d9d20f07491ac56b78dbac639235 scaled Week zonder vlees: vier vega-recepten die jij kan uitproberen

Vivera Chicken Club

Hoe lekker is een club sandwich. Dit heerlijke broodje heb je ook in een vegetarische variant. Met de spekjes van Vivera maak je jouw broodje helemaal af en gebruik je geen vlees. De spekjes van Vivera zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn voor €3,29. Benieuwd naar het recept. Hier kan je hem lezen.

11 Vivera Social Recept Chicken Breast Club Sandwich Week zonder vlees: vier vega-recepten die jij kan uitproberen

Oma’s soep Culinaire reis

Ook heeft oma’s soep een andere recept tot zijn catalogus gesteld.  De Indiase curry bestaat uit aubergine, kikkererwten en spinazie. Dit gerecht is volgens Opa Behari hét bewijs dat een goede Indiase curry geen vlees nodig heeft. De Thaise variant bevat vegan kipstukjes en gewokte groenten en volgens Oma Noi zijn de vegan kipstukjes veel lekkerder dan echte kip. Wie wel van een beetje pit houdt, is bij Oma Ellen aan het juiste adres: de licht pittige rendang is gemaakt van Indonesisch stoofvlees en sajoerboontjes.

Ook deze gerechten zijn voor €5,79 per stuk verkrijgbaar bij meer dan 700 Albert Heijn’s door heel Nederland.

hallo hallo scaled Week zonder vlees: vier vega-recepten die jij kan uitproberenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF