fbpx

Wat weerhoudt jou om je gezondheidsdoelen te behalen?

Het accepteren van jezelf voor alles wat je bent, dat is het mooiste dat er is. Voor velen is dat nog best lastig. 
We delen een blog van Nieuwetijdskind Magazine over het leren houden van jezelf. 

Het lijkt soms wel alsof alle mensen die we kennen wiens fysieke conditie vooruit is gegaan, daarna weer terugvallen in hun oude gewoonten. Er zijn maar weinig van ons die het bereikte kunnen vasthouden (en die mensen zijn dan ook een bron van inspiratie). Wat is het geheim van degenen die een permanente verandering in hun leven hebben doorgemaakt?

Het antwoord is eenvoudig: zij hebben een verandering doorgemaakt, zowel op innerlijk als uiterlijk niveau.

De manier waarop we ons lichaam waarnemen is het resultaat van onze gedachten. Te veel van ons zijn zo bezig met details als voeding en oefeningen dat we het belangrijkste vergeten, ons innerlijk zelf.

Zonder aan onze gedachten te werken kunnen we gewicht verliezen met een sterke wil en vastberadenheid, maar hoe lang houden we dit vol?

Door met hangen en wurgen vast te houden aan een superstreng leefpatroon is het niet eenvoudig om dit een heel mensenleven vol te houden. Zelfs diegenen die regelmatig lichamelijke oefeningen doen en een voedingsplan volgen, zullen uiteindelijk falen en weer terugvallen op hun oude gewicht en conditie, hoe gedisciplineerd ze ook waren begonnen.

Hoe dit te vermijden?

Door te leren te genieten van de activiteiten die goed voor je zijn.

De eerste stap in dit proces is om te voelen dat je het beste verdient. Jezelf genoeg waarderen om een verandering in je leven te willen maken.

De tweede stap is om een verbinding te maken tussen de nieuwe uitdagingen en het verbeteren van jezelf.

Motivatie komt, door je te realiseren dat de oefeningen en een ander voedingspatroon goed zijn voor jezelf.

De derde stap is om je inspanningen en dagelijks succes te erkennen en verder te bouwen naar het moment dat je vooruit zal helpen.

Het klinkt eenvoudig, maar het is niet gemakkelijk!

Verreweg de moeilijkste stap in dit proces is de eerste stap, het leren houden van jezelf.

Het accepteren van jezelf voor alles wat je bent, je goede en minder goede kanten. Waardering hebben voor je talenten en kunnen lachen om je kuren.

Weet dat je uniek bent in het universum, dat je recht hebt op een mooi en goed leven. Dit is essentieel om van jezelf te houden.

Hoe leer je van je zelf te houden?

Begin eens van jezelf te houden door een houding van dankbaarheid aan te nemen. Voel je dankbaar en gezegend voor het lichaam dat je hebt.

Elke ochtend als ik wakker word, vind ik het heerlijk om hardop te zeggen “Dank u Universum, dank u voor mijn lichaam!”. Soms geloof ik mezelf dan nog niet helemaal, dus dan doe ik het gewoon nog maar een keer, luider en luider, totdat ik moet lachen om hoe gek het klinkt! Golven van gelukzaligheid en dankbaarheid stromen dan door mijn lichaam. Heerlijk.

Als je onvoorwaardelijk van jezelf houdt, dan heb je een sterk verlangen om jezelf beter te behandelen, ongeacht hoeveel gewicht je nog wil verliezen, hoeveel sterker je conditioneel en fysiek nog wil worden, of hoeveel gewoonten er nog zijn die je wilt veranderen.

Je dromen hebben jou nodi̇g

Je kunt je leven maar één keer leven. Deze wereld is zo mooi en biedt een verscheidenheid aan ervaringen. Binnen in jou leeft een droom, dingen die je al zolang wilt doen, reizen naar plekken die op je verlanglijst staan, een gemeenschap waar je bij wilt horen.

Wanneer je niet lekker in je lichaam zit, komen je dromen steeds verder van je af te staan. Door aan je zelf te werken, ben jij straks in staat is om je dromen en alles wat je hart je ingeeft te bereiken en realiseren.

De waarheid is: je bent die persoon al. Je hoeft alleen maar te beseffen hoe geweldig je al bent, zodat het door je fysieke lichaam en in de wereld om je heen tot uitdrukking komt. Anderen zullen je schoonheid niet herkennen, totdat je het jezelf herkent.

Vergeli̇jk jezelf ni̇et met anderen

Je kunt er nooit uitzien als een ander dan jezelf, dus waarom jezelf vergelijken met anderen? Het is zo makkelijk jezelf te verliezen in foto’s van prachtige mensen die in tijdschriften en op Instagram staan. İk heb ook het gevoel gekend niet goed genoeg te zijn. Maar dat is nu juist de bedoeling van die advertenties, dat we het boek of programma gaan kopen, dat ons het gevoel moet gaan geven genoeg te zijn. Nou, wat denk je?

JE BENT AL GOED

Kun je dat heel snel zeggen?

IK BEN AL GOED!

Haha, dat voelde goed, hè?

(Je kunt het zachtjes zeggen in je gedachten, maar het is veel krachtiger om te schreeuwen!)

Erken wat je hebt bereikt

Als je begint met werken aan je gezondheid en conditie is er de valkuil  “Hmm, maar… “-houding.

“Wow, je bent naar de sportschool geweest! Goed bezig!”

“Hmm, maar ik ben nog helemaal niet zo sterk…”

“Je ziet eruit alsof je af bent gevallen!”

“Hmm, ach, het was maar 5 kilo ….”

Deze zelfvernietigende houding haalt je motivatie en plezier naar beneden om verder te werken aan je doelen, en maakt de kans klein om op lange termijn succes te hebben.

Wees je bewust van wat je al gedaan hebt. Wees trots op je intenties en elke stap die je zet in de goede richting.

Accepteer falen

Een ding is zeker: je gaat stappen vooruit maar ook achteruit. Dat geldt voor iedereen.

Maar als je je beoogde doelen niet precies zo haalt als je gehoopt had, wil dat niet zeggen dat je gefaald hebt of dat je een mislukkeling bent.

Het verschil tussen bewonderenswaardige mensen en diegenen die gelijkmatig door het leven gaan, zijn niet de tegenslagen, maar hoe zij daarmee zijn omgegaan. Het mooie is dat de manier waarop je omgaat met je tegenslagen volledig binnen je controle is. Elke keer dat je een stap terug gaat, is het tijd om je intenties te herzien en bij te stellen, zodat je groeit van je ervaring.

Conclusi̇e

De reis naar het hebben van een gezond lichaam is een gezonde geest te ontwikkelen. Het verenigen van je gedachten, overtuigingen en acties doet wonderen voor je hele leven. Het hebben van een fit lichaam zal een bijproduct zijn van alle prachtige veranderingen waardoor jij dichter bij jezelf bent gekomen. Zie je mislukkingen in het verleden niet in een negatief daglicht. Deze ervaringen hebben je gebracht waar je nu bent, en deze keer zal het anders zijn, omdat JIJ de verandering bent.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF