fbpx

Wat kinderen ons kunnen leren

wat we van kinderen kunnen leren

Er wordt vaak gezegd dat kinderen een leven zonder zorgen hebben. En wij als volwassenen kunnen van die insteek zeker wat leren.

We leren elke dag een beetje bij. Door alleen al te kijken naar kinderen kunnen we wat van ze opsteken.

1. Neem risico

shutterstock_259012379

Stap af en toe eens uit het bekende patroon. Als kind ging je toch ook wel eens met vriendjes en vriendinnetjes ergens naartoe zonder dat je wist waar de reis zou eindigen? In de kleine dingen van het leven kun je dit al laten terugkomen. Ga je bijvoorbeeld vaak uit eten in hetzelfde restaurant? Probeer dan eens dat nieuwe restaurantje op de andere hoek!

2. Doe eens gek

shutterstock_179722307

Gekke bekken trekken, rare geluiden maken … Als kind kon het allemaal! Maar dat betekent niet dat je als volwassene níet meer gek kunt doen. Laat dat kind af en toe in je los en laat jezelf eens gaan!

3. Draag wat je leuk vindt

shutterstock_225319720

Vinden mensen mij wel leuk genoeg in deze roze broek of past het weer niet bij mijn schoenen? Het maakt niet uit wat andere mensen vinden! Als jij van een roze broek en een paarse trui gelukkig wordt, trek je dat aan. Het is gezond om jezelf uit te drukken via de kleren die jij leuk vindt. En het is juist ongezond om je druk te maken over wat andere mensen vinden van die kleren.

4. Heb vertrouwen in jezelf

shutterstock_283870628

Heb vertrouwen in jezelf, op alle gebieden. Voorbeeldje: ben je niet tevreden over je lichaam? En kijk je daarom al op tegen de zomermaanden aan het strand? Neem eens een voorbeeld aan een kind. Die trekt het liefste nog gewoon alles uit en rent heerlijk de zee in. Heb vertrouwen en wees een beetje trots op jouw eigen unieke lichaam!

5. Leef in het moment

Schermafbeelding 2016-04-06 om 15.15.17

Waar je ook kijkt, in de trein, bus of op een bankje bij de speeltuin, mensen zitten vaak in hun telefoon gedoken. Kinderen daarentegen genieten van het moment. Wanneer ze buiten spelen of hun mooiste prinsessenjurkje aan hebben, denken ze niet aan gister of morgen. Tijd is natuurlijk voor volwassenen belangrijker, maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt genieten van het moment!

 

Bron: Magicmum
Beeld: Shutterstock / MagicmumWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF