fbpx

Wat je absoluut niet moet eten na het sporten…

Wees voorbereid op die razende honger die je overvalt, ongeveer een half uur tot een uur na het sporten… Veel mensen hebben direct na het sporten vooral dorst en geen trek. Maar als je lichaam eenmaal is afgekoeld en je hartslag weer tot rust is gekomen, kun je ineens een hongeraanval krijgen. Pas op dat je dan niet de koelkast opentrekt en op jacht gaat om je rommelende maag te vullen met het eerste waar je ogen op vallen. Want er zijn namelijk dingen die je absoluut niet mag eten na het sporten!

Waar je denkt dat je maag om vraagt is namelijk niet altijd even gezond. Waar moet je absoluut niet aan beginnen direct na het sporten en wat vooral wel?

Eten na je workout? Let hier op:

1. De 3 P’s

Als je niet oppast weet je neus je zo te verleiden met de heerlijke geur van pizza, patat en pannenkoeken. Na een goede workout kun je je onoverwinnelijk voelen en bovendien vinden dat je wel een ‘beloning’ verdient. Maar beloon jezelf liever met andere koolhydraatrijke snacks zoals een banaan, verse groenten (lekker rauw met hummusdip), havermout, pompoen etc.

2. Ga voor de juiste zoute snacks

Chips, gebakken spek, knakworsten, hompen kaas… Zo verleidelijk! Je hebt misschien wel behoefte aan wat zout na een fikse workout, maar en zijn betere en andere manieren om je lichaamsmineralen weer op peil te krijgen. Een volkoren broodje met wat sla tonijn of gegrilde kip bijvoorbeeld.

Lees ook: Dit mag je niet meer eten van Mark Tuitert

3. Geen frisdrank maar Isotone drank

Natuurlijk heb je dorst, maar blijf alsjeblieft uit de buurt van de suiker en koolzuurhoudende frisdranken. Het lijkt verfrissend en dorstlessend maar je hebt er absoluut niks aan. Het kost je lichaam energie, de suikers zetten zich om in vet en het zorgt voor een opgeblazen gevoel. Om de energievoorraad, zout en mineralen op peil te houden – met name op hete dagen – zijn isotone drankjes het beste. Isotone drank is gewoon water met de juiste hoeveelheid opgeloste deeltjes zout en suiker, namelijk een hoeveelheid die overeenkomt met je ‘lichaamswater’. Dus check even het etiket!

4. Energierepen en energiedrankjes

Het suggereert dat het je energie geeft, maar het tegenovergestelde is waar. De hoeveelheid suiker die deze producten bevatten zorgen dat je in één klap al je inspanningen weer teniet doet. Hoe zonde is dat?! Pak liever een handje noten in combinatie met wat fruit en kwark, dat is veel effectiever.

Dus: gebruik je gezonde verstand en train ze!

Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert probeert met zijn wekelijkse blogs WENDY lezeressen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven, met zijn eigen tips & tricks. Wil jij net zo fit worden als Mark? Op Fitchannel geeft hij drie keer per week total body workouts. Maak van jouw woonkamer je eigen fitnessclub en bereik je doelen met de hulp van Mark, jouw personal coach.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF